Fylte og gratinerte auberginer

IMG 5495

Aubergine er en av de beste grønnsakene jeg vet så den bruker jeg så ofte jeg kan. Vanligvis bruker jeg den i gryter og gratenger, men jeg har også brukt den i flere andre sammenhenger. Denne gangen valgte jeg å fylle den med bønner, sopp og tomater for så å bake den i ovnen. Det smaker helt nydelig.

Flere oppskrifter med aubergine finner du på bloggen HER

 

Ingredienser:

  • 2 store auberginer
  • 1 pk blandede bønner, Go Green
  • 10 aromasopp, evt annen sopp, i små biter
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 sjalottløk, hakket
  • bladpersille og basilikum, hakket
  • salt og pepper
  • olivenolje
  • mozarellaost
  • parmesan
  • panko

 

Fremgangsmåte:

  • Sett ovnen på 200 grader
  • Del auberginene på langs og grav ut innmaten
  • Finhakk dette
  • Finhakk sopp, løk og hvitløk
  • Ha auberginekjøttet, sopp, løk og hvitløk i en gryte og surr det i olje
  • Skyll bønnene og ha det i kjelen sammen med grønnsakene
  • Tilsett tomater og tomatpuré
  • Tilsett urtene
  • La det småkoke ca 15-20 minutter til en fyldig saus
  • Fyll dette i de tomme aubergineskallene
IMG 5492
  • Topp det hele med mozarella, parmesan og panko
  • Stekes midt i ovnen 20-30 minutter til osten er gylden
IMG 5494
  • Serveres sammen med en god rømmedressing og evt ris
IMG 5498

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *