Aubergine er en av de beste grønnsakene jeg vet så den bruker jeg så ofte jeg kan. Vanligvis bruker jeg den i gryter og gratenger, men jeg har også brukt den i flere andre sammenhenger. Denne gangen valgte jeg å fylle den med bønner, sopp og tomater for så å bake den i ovnen. Det smaker helt nydelig.
Flere oppskrifter med aubergine finner du på bloggen HER
Ingredienser:
- 2 store auberginer
- 1 pk blandede bønner, Go Green
- 10 aromasopp, evt annen sopp, i små biter
- 1 boks hakkede tomater
- 2 ss tomatpuré
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 1 sjalottløk, hakket
- bladpersille og basilikum, hakket
- salt og pepper
- olivenolje
- mozarellaost
- parmesan
- panko
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 200 grader
- Del auberginene på langs og grav ut innmaten
- Finhakk dette
- Finhakk sopp, løk og hvitløk
- Ha auberginekjøttet, sopp, løk og hvitløk i en gryte og surr det i olje
- Skyll bønnene og ha det i kjelen sammen med grønnsakene
- Tilsett tomater og tomatpuré
- Tilsett urtene
- La det småkoke ca 15-20 minutter til en fyldig saus
- Fyll dette i de tomme aubergineskallene
- Topp det hele med mozarella, parmesan og panko
- Stekes midt i ovnen 20-30 minutter til osten er gylden
- Serveres sammen med en god rømmedressing og evt ris