RåBra i Svolvær – kreativitet med lokale råvarer

IMG 0218

Restauranten RåBra  ligger i 2. etg på restaurant Du Verden midt i sentrum. Det som er fint med denne restauranten er at den bruker tradisjonsmat og kortreiste produkter og serverer det i moderne innpakning. Ekte norske råvarer møter japanske smaker, jeg har bare SÅ sansen for det. Jeg mener ikke at man skal kutte ut de gamle rettene, men det er både spennende og kreativt å modernisere dem litt. Og etter min mening smaker det bedre også.

På RåBra serverer de japanske småretter og sushi, og bruker hval, tørrfisk, kveite, kamskjell og andre norske råvarer. Da vi var der ønsket vi å spise japansk tapas og sushi og valgte menyen Izakaya.

Vi fikk flere småretter og det smakte aldeles nydelig – alt sammen, denne restauranten kan jeg virkelig anbefale.

 

Tørrfiskbolle smakte nydelig. Her var tørrfisken blandet med ris og deretter fritert

IMG 0212

 

Ceviche med villkveite og kjempemais, denne er uten tvil den beste jeg har smakt.

IMG 0213

 

Kongekrabbe med avocado, sesamfrø og litt annet smakte nydelig. Jeg har spist kongekrabbe flere ganger, men dette er uten tvil den beste

IMG 0214

 

Torsketunger med tørrfiskmajones. Disse torsketungene smakte deilig selv om det hadde vært frosne. Torsketunger er sesongvare og utenom sesongen må man bruke frosne hvis man skal ha dem på menyen

IMG 0215

 

Hval med kimchi og chili. Dette var den retten jeg likte minst. Den var også veldig sterk.

IMG 0217

 

Et utvalg sushi med blant annet kamskjell, laks, makrell, villkveite, ørret og kongekrabbe

IMG 0216

Dette blir den første restauranten jeg besøker hvis jeg skal tilbake til Svolvær 🙂

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *