Tomatsuppe med kokosmelk

IMG 0365

Jeg elsker supper og spiser det gjerne flere ganger i uken. Derfor er det selvsagt lurt å variere suppene litt. Denne gangen har jeg tilsatt kokosmelk i tomatsuppen, det ga suppen en deilig mild smak. Jeg tilsatte også grønnsakspasta, det skal jeg ikke gjøre neste gang. Da vil jeg i stedet tilsette pastaskruer eller annen pasta. Jeg likte rett og slett ikke grønnsakspasta.

Som tilbehør serverte jeg kyllingboller i en egen bolle,  fint for de som ikke ønsker å spise vegetarisk.

 

Ingredienser:

  • 1 rødløk i skiver
  • 2 vårløk i skiver
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts chilipaste
  • 2 bokser italienske tomater
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 ts sukker
  • 1 1/2 ss smør
  • salt
  • persille
  • frisk baslikum

Tilbehør:

  • Pasta
  • Kyllingkjøttboller

 

Fremgangsmåte:

  • Surr rødløk og vårløk i olivenolje til det er mykt
  • Tilsett tomatpuré og chilipaste og la det surre med etpar minutter
  • Tilsett tomatboksene og kokosmelken
  • La dette småkoke i ca 10 minutter
  • Kjør suppen sammen med en stavmikser for å få den glatt
  • Tilsett smøret
  • Tilsett pastaen og la den koke ca 1 minutt
  • Smak til med sukker og salt
  • Dryss over hakket basilikum før servering
  • Ringle gjerne over litt basilikumolje

IMG 0366

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *