Jeg elsker supper og spiser det gjerne flere ganger i uken. Derfor er det selvsagt lurt å variere suppene litt. Denne gangen har jeg tilsatt kokosmelk i tomatsuppen, det ga suppen en deilig mild smak. Jeg tilsatte også grønnsakspasta, det skal jeg ikke gjøre neste gang. Da vil jeg i stedet tilsette pastaskruer eller annen pasta. Jeg likte rett og slett ikke grønnsakspasta.
Som tilbehør serverte jeg kyllingboller i en egen bolle, fint for de som ikke ønsker å spise vegetarisk.
Ingredienser:
- 1 rødløk i skiver
- 2 vårløk i skiver
- 2 ss tomatpuré
- 1 ts chilipaste
- 2 bokser italienske tomater
- 1 boks kokosmelk
- 1 ts sukker
- 1 1/2 ss smør
- salt
- persille
- frisk baslikum
Tilbehør:
- Pasta
- Kyllingkjøttboller
Fremgangsmåte:
- Surr rødløk og vårløk i olivenolje til det er mykt
- Tilsett tomatpuré og chilipaste og la det surre med etpar minutter
- Tilsett tomatboksene og kokosmelken
- La dette småkoke i ca 10 minutter
- Kjør suppen sammen med en stavmikser for å få den glatt
- Tilsett smøret
- Tilsett pastaen og la den koke ca 1 minutt
- Smak til med sukker og salt
- Dryss over hakket basilikum før servering
- Ringle gjerne over litt basilikumolje