Kalas og Canasta – en flott matopplevelse

IMG 4846

Vi er i Trondheim minst en gang i året, blant annet fordi vi synes det er en utrolig koselig by. Siden vi også er glad i god mat er det ikke få av Trondheims bedre restauranter vi har spist på. Vi prøver selvsagt nye restauranter hver gang, og de vi liker spesielt godt besøker vi på nytt.

Kalas og Canasta var et helt nytt bekjentskap, men Bakklandet er jo det triveligste strøket i Trondheim så vi liker godt å bevege oss rundt der. Og det er nettopp her denne restauranten ligger. Vi «oppdaget» Kalas og Canasta da vi så Masterchef på TV og kjøkkensjefen her gikk av med seieren.

Restauranten ligger i et gammelt trehus og har flere rom, trapper, glasshage på baksiden og mer til, den er rett og slett superkoselig. Når maten i tillegg er helt nydelig kan det jo nesten ikke bli bedre. Har du ikke vært der må du ta deg en tur når du besøker Trondheim neste gang.

De har a la carte, men i tillegg har de «kveldens meny» med forslag til 3, 4 eller 5 retter som de presenterer på en stor tavle. Disse skiftes hver dag.

IMG 0437

 

Vi valgte å gå for en 3-retter siden vi ikke var så veldig sultne, og det viste seg å være mer enn nok. Jeg orket som vanlig ikke å spise opp alt.

Syltet villkveite var helt nydelig, smeltet i munnen. Denne har jeg lyst til å prøve og lage når jeg kommer hjem

IMG 0404

 

Vi valgte forskjellige retter til hovedrett, jeg tok dagens fangst som var bakt lysing i strandkrabbesaus mens Jørn valgte fra a la carte menyen, bacalao. Vi kunne ikke vært mer fornøyde, det smakte fabelaktig alt sammen.

Min deilige lysing. Strandkrabbesaus smakte nydelig.

IMG 0405

 

Til dessert valgte jeg ost og Jørn sjokolademousse. Begge var selvsagt nydelige, akkurat som de andre rettene

 

En lokal ost servert med moreller og ristede nøtter:

IMG 4807

 

Og Jørns sjokolademousse smeltet i munnen:

IMG 0408

 

Denne restauranten vil vi definitivt besøke på nytt.

Prisen var midt på treet, ca 1800 kroner for dette er helt ok. Da var 3 glass vin på hver også inkludert.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *