Jeg har skrevet det før, men gjentar at jeg føler meg veldig priviligert som bor her på Bryggekanten med både rekebåt, fiskebåt, fiskeutsalg og mer til bare noen få minutter fra kjøkkenbenken. Det er mange som har det sånn, men det er også dem som sjelden har tilgang på fersk fisk og må ty til frossenfisk.
Heldigvis er det flere matbutikker som har blitt stadig flinkere til å ta inn fersk fisk, spesielt synes jeg Meny er bra. Men det er ikke så enkelt for dem heller, ifølge sjefen for fiskedisken i Menybutikken «min» har de et altfor stort svinn.
Nå på lørdag fikk vi tak i en helt nydelig rødspette som akkurat var trukket opp av havet.
Så denne gangen laget jeg den på enklest mulig måte, bare krydret den og stekte den i smør i pannen ca 3 minutter på hver side. Det smakte helt fortreffelig. Og sommersalaten med erter og asparges var et utmerket følge til fisken.
Ingredienser:
- En stor rødspette (få dem gjerne til å rense den i butikken)
- 3-4 kvister dill
- Små nye poteter
- 2 ss smør
- Salt, pepper og dillkrydder
Fremgangsmåte:
- Krydre yttersiden av fiskefilétene med salt, pepper og dill
- Stek den i brunet smør ca 2-3 minutter på hver side
Sommersalat:
Ingredienser:
- 1/2 pakke fetaost
- 1 moden avocado
- 4-5 cherrytomater, delt i 4
- 1 bunt asparges i biter
- 1/2 pakke grønne erter
- 1 vårløk i ringer
- 1 sjalottløk, hakket
- 1 neve dill, hakket
- 3 stilker mynte, hakket
- saft av 1/2 lime
- Olivenolje
- sitroneddik
- havsalt og nymalt svart pepper
Fremgangsmåte:
- Rens aspargesen
- Kok den ca 2 minutter i lettsaltet vann
- Kok ertene
- Avkjøl
- Mos fetaost med avocado, olivenolje, limesaft og hakket dill
- Smak til med salt og pepper
- Fordel grønnsakene på et fat
- Legg fetaostblandingen over
- Pynt med litt dill
- Ringle sitronolje over