Fersk blomkål som er tatt opp av jorden for bare noen timer siden, det må man jo bare spise. Denne utgaven av blomkålsuppe er rask å lage og smaker kjempegodt. Det tar ikke lenger tid å lage den enn om du bruker pulver fra pose tror jeg og smaken er selvsagt noe helt annet.
Du kan gjerne bruke sprøstekt skinke i stedet for bacon og du kan servere den ved siden av i stedet for å drysse det i suppen.
Jeg har flere andre blomkålsupper som er litt mer tidkrevende, du finner dem på bloggen HER.
Oppskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser:
- 2 middels store blomkålhoder
- 2 sjalottløk, finhakket
- 8 dl kyllingfond utblandet eller kraft
- 2 dl matfløte eller melk
- 2 vårløk, strimlet
- 150 gram bacon i biter
- salt og pepper
- bladpersille, hakket
Fremgångsmåte:
- Rens og vask blomkålen og del den i buketter, skjær også stilken i biter
- Kok opp kraft og matfløte/ melk
- Tilsett blomkål og løk
- La det småkoke 10-15 minutter til blomkålen er helt mør
- På slutten av koketiden tilsetter du vårløken
- Kjør suppen jevn med en stavmikser
- Smak til med salt og pepper
- Mens blomkålen koker sprøsteker du baconet
- Ha suppen i dype tallerkener
- Dryss baconbiter over eller server ved siden av
- Finhakket persille på toppen
- Ringle evt litt god olivenilje over
Serveres med godt brød eller rundstykker