Pannekaker med blåbærsyltetøy

IMG 2034

Dette er skikkelig tradisjonsmat og noe som alle har spist og alle kan lage. Jeg tar allikevel med oppskriften her for å ha det lett tilgjengelig på bloggen. Bloggen er mitt oppslagsverk og min reisedagbok så derfor har jeg med mye forskjellig her.

Jeg er ikke noen syltetøyspiser så jeg skal ikke skryte på meg at jeg har plukket 10 bøtter med blåbær i skogen og syltet alt sammen. Neida, jeg kjøper nyplukkede blåbær hos Guttas Gårdsbutikk i Råde og sylter noen glass. Jeg spiser nemlig blåbærsyltety kun på pannekaker og ikke på noe annet. Jørn spiser litt mer av det da.

Jeg har brukt denne oppskriften i mange år, det er sikkert en sånn vanlig oppskrift som de fleste følger . Pannekakeoppskriften er den samme som jeg har brukt siden Camilla gikk på barneskolen, ikke noe spesielt med den heller. Men du verden hvor gode de er med nysyltet blåbærsyltetøy 🙂

 

Blåbærsyltetøy:

IMG 4606

 

Ingredienser

 • 1 kg blåbær
 • 350 gram sukker
 • 1/2 vaniljestang
 • 1/2 pose syltepulver
 • Du kan også bruke 350 gram syltesukker, men da bruker du ikke syltepulver

 

Fremgangsmåte:

 • Ha bærene og frøene av vaniljestangen i en kjele
 • Legg på lokk og kok opp
 • La det koke kraftig i 5-6 minutter
 • Rør noen ganger
 • Bland i mens sukker og syltepulver
 • Ta kjelen av varmen og og rør inn sukkeret
 • Sett kjelen tilbake og la syltetøyet koke opp igjen før du heller det i steriliserte syltetøyglass
 • Om du skal fryse ned syltetøyet bruker du plastbeger

 

Pannekaker:

 

IMG 4608

 

Ingredienser:

 • 3 dl hvetemel eller 1,5 dl hvetemel og 1,5 dl grov sammalt hvete
 • 1/2 ts salt
 • 6 dl lettmelk
 • 3 ss smeltet smør
 • 3 egg, romtemperert
 • Smør til steking
 • Blåbærsyltetøy
 

Fremgangsmåte:

 • Bland mel og salt
 • Tilsett halvparten av melken og visp til du får en tykk og klumpefri røre
 • Smelt smøret og avkjøl noe
 • Tilsett smøret i røren og bland det inn
 • Tilsett melken litt etter litt
 • Visp så inn ett og ett av eggene til du får en tynn og fin røre
 • La røren svelle i kjøleskapet ca 30 minutter før de skal stekes
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *