Nå er kantarellen i sesong og det skal visst være mye av den også. Så hva med å koke sammen en rask og enkel pastarett der kantarellsmaken står i fokus? Om du ikke plukker kantarellen selv så finner du den i de fleste butikker nå om dagen, prisen er vel rundt 200 kroner per kg tror jeg. Det er imidlertid vel verdt å bruke noen kroner bare for å lage denne pastaretten, den er virkelig helt nydelig. Jeg er i utgangspunktet ikke så glad i kantareller, men denne retten elsker jeg rett og slett.
Denne retten lager du på 15-20 minutter, no stress.
Oppskriften er beregnet til 4 personer
Ingredienser:
- Ca 500 gram fersk tagliatelle
- Ca 300 gram fersk kantarell
- 1 sjalottløk, finhakket
- 1 boks matfløte
- 1 ss dijonsennep
- 1 neve bladpersille, finhakket
- salt og pepper
- 1 dl parmesanost, finrevet
Fremgangsmåte:
- Smelt litt smør i pannen og tilsett kantarellen
- La den surre noen minutter
- Tilsett løken og la den surre med til den blir myk
- Tilsett persille

- Tilsett salt og pepper
- Tilsett fløte og sennep

- Rør til det har fått en kremaktig konsistens
- Kok imens pastaen 3-4 minutter
- Hell av vannet og ha den tilbake i kjelen
- Vend deretter kantarellsausen inn i pastaen

- Fordel på tallerkener med noen kantareller og persille på toppen
- Riv over parmesan eller server det ved siden av

Bon Apetit
Denne retten tar utgangspunkt i en oppskrift jeg fant på Godt.no