Nydelig kantarellpasta

IMG 4570

Nå er kantarellen i sesong og det skal visst være mye av den også. Så hva med å koke sammen en rask og enkel pastarett der kantarellsmaken står i fokus?  Om du ikke plukker kantarellen selv så finner du den i de fleste butikker nå om dagen, prisen er vel rundt 200 kroner per kg tror jeg. Det er imidlertid vel verdt å bruke noen kroner bare for å lage denne pastaretten, den er virkelig helt nydelig. Jeg er i utgangspunktet ikke så glad i kantareller, men denne retten elsker jeg rett og slett.

Denne retten lager du på 15-20 minutter, no stress.

Oppskriften er beregnet til 4 personer

 

Ingredienser:

IMG 4563

  • Ca 500 gram fersk tagliatelle
  • Ca 300 gram fersk kantarell
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 1 boks matfløte
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 neve bladpersille, finhakket
  • salt og pepper
  • 1 dl parmesanost, finrevet

 

Fremgangsmåte:

  • Smelt litt smør i pannen og tilsett kantarellen
  • La den surre noen minutter
  • Tilsett løken og la den surre med til den blir myk
  • Tilsett persille
IMG 4566
  • Tilsett salt og pepper
  • Tilsett fløte og sennep
IMG 4568
  • Rør til det har fått en kremaktig konsistens
  • Kok imens pastaen 3-4 minutter
  • Hell av vannet og ha den tilbake i kjelen
  • Vend deretter kantarellsausen inn i pastaen
IMG 4569
  • Fordel på tallerkener med noen kantareller og persille på toppen
  • Riv over parmesan eller server det ved siden av
IMG 4573

Bon Apetit

Denne retten tar utgangspunkt i en oppskrift jeg fant på Godt.no

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.