Dette er en deilig kylling som er helt ukomplisert å lage og som i tillegg smaker helt nydelig av estragon, fløte og sennep. Jeg brukte en stor kylling i denne retten slik jeg alltid gjør, jeg liker best å spise kylling som jeg tror har hatt et godt liv.
Det er viktig at du smaker deg fram og tilsetter mer sennep, urter og krydder på slutten av tilberedningstiden
Ingredienser:
- 1stor kylling
- 1 neve frisk estragon, hakket
- 1 neve bladpersille, hakket
- 4 hvitløkfedd, hakket
- 3-4 ss dijonsennep
- 1/2 økologisk sitron, skall og saft
- 12 små nypoteter
- 1 boks fløte
- 5 dl kyllingkraft
- 1 bunt vårløk, i ringer
- Olje og smør
Fremgangsmåte:
- Hakk estragon og bland den sammen med sennepen
- Smør blandingen rundt hele kyllingen
- Brun den godt på alle sider i en gryte
- Vask og skrubb potetene og ha dem i gryten
- Ha kyllingkraft eller buljong i gryten
- Tilsett sitronskall, saft og litt mer sennep og krydder
- Legg på lokk og la det småkoke ca 30 minutter
- Tilsett fløte og smak til med mer krydder, urter og sennep
- La det småkoke videre i ca 20 minutter
- Tilsett så vårløk og bladpersille
- La det trekke med i ca 5 minutter
- Servér godt brød ved siden av
Oppskriften bygger på en oppskrift jeg fant i Mat fra Norge nr 5/2016