Sommerkylling

IMG 0229

Dette er en deilig kylling som er helt ukomplisert å lage og som i tillegg smaker helt nydelig av estragon, fløte og sennep. Jeg brukte en stor kylling i denne retten slik jeg alltid gjør, jeg liker best å spise kylling som jeg tror har hatt et godt liv.

Det er viktig at du smaker deg fram og tilsetter mer sennep, urter og krydder på slutten av tilberedningstiden

 

Ingredienser:

  • 1stor kylling
  • 1 neve frisk estragon, hakket
  • 1 neve bladpersille, hakket
  • 4 hvitløkfedd, hakket
  • 3-4 ss dijonsennep
  • 1/2 økologisk sitron, skall og saft
  • 12 små nypoteter
  • 1 boks fløte
  • 5 dl kyllingkraft
  • 1 bunt vårløk, i ringer
  • Olje og smør

 

Fremgangsmåte:

  • Hakk estragon og bland den sammen med sennepen
  • Smør blandingen rundt hele kyllingen
  • Brun den godt på alle sider i en gryte
  • Vask og skrubb potetene og ha dem i gryten
  • Ha kyllingkraft eller buljong i gryten
  • Tilsett sitronskall, saft og litt mer sennep og krydder
  • Legg på lokk og la det småkoke ca 30 minutter
  • Tilsett fløte og smak til med mer krydder, urter og sennep
  • La det småkoke videre i ca 20 minutter
  • Tilsett så vårløk og bladpersille
  • La det trekke med i ca 5 minutter
  • Servér godt brød ved siden av

 

Oppskriften bygger på en oppskrift jeg fant i Mat fra Norge nr 5/2016

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *