Villaks med kaperssaus og jordbærsalat

IMG 0201

Villaks er selve sommerfisken for meg. Da ligger den i disken hos fiskebutikken min og koster 500 kr per kg, men hva gjør vel det? Dette må man bare unne seg, det er ikke mye som er bedre.

Tilbehøret kan nesten være hva som helst, mange liker nykål og agurksalat ved siden av, og det synes jeg også er godt. Men denne gange har jeg valgt et litt mer utradisjonelt tilbehør som smakte helt amazing. Jeg fant litt tips her og der, bl.a. på Godt.no, men lagde min egen versjon.

Denne oppskriften holder til 4 personer:

Ingredienser:

  • ca 800 gram laks
  • Smør og olje til steking

 

Jordbærsalat:

  • 2 avocado, delt i biter
  • 1 kurv jordbær, delt i biter
  • 1 moden mango, delt i biter
  • 2 vårløk i ringer
  • saft av 1/2 sitron
  • 1 neve basilikum, hakket
  • 1 neve bladpersille, hakket
  • noen stilker med dill
  • salt og pepper

Fremgangsmåte salat:

  • Fordel alle grønnsakene på et fat
  • Press over sitronsaft
  • Dryss over havsalt og nykvernet pepper
  • Hell over dressing olivenolje, gjerne Olivers med sitron og balsamicoeddik

 

Kaperssmør:

  • 1 økologisk sitron, saft og skall
  • 2-3 ss kapers, grovhakket
  • 3 fedd hvitløk, presset
  • 1 neve bladpersille, hakket
  • 5 ss usaltet smør

 

Fremgangsmåte kaperssmør:

  • Smelt smøret i en kjele
  • Bland inn kapers, sitronskall og presset hvitløk
  • Rør inn så det blandes med smøret
  • Tilsett sitronsaft og bladpersille
  • Kok opp ved lav temperatur

 

Fremgangsmåte fisk:

  • Salte og pepre fisken
  • Smelt smør og olje i pannen
  • Legg i fisken og la den steke på middels varme ca 4 minutter på den ene siden
  • Snu fisken forsiktig og stek den 2-3 minutter på den andre
  • Viktig at den ikke steker for lenge så den blir tørr

 

Servering:

  • Serveres med dillkokte poteter

 

Anretning:

  • Fordel kaperssmøret rundt på tallerkenen
  • Legg på jordbærsalat
  • Legg deretter på fisken
  • Poteter ved siden av fisken
  • Pynt med frisk dill

IMG 0202

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *