Capresesalat er en av mine favoritter og jeg spiser det alltid når jeg er i Italia og får verdens beste tomater. Men vi får nydelige tomater her i landet også og jeg lager det ofte her hjemme.
Jeg varierer den innimellom med forskjellige grønnsaker og urter, det er alltid godt. Og nå som det vokser friske urter på terrassen smaker det ekstra godt også, det føles i alle fall sånn
Det er ikke noe hokus pokus med capresesalat, det er verdens enkleste. Du finner flere capreseoppskrifter på bloggen HER.
Ingredienser:
- Små tomater, gjerne i flere farger
- 1 boks mozarellakuler
- 1 neve frisk basilikum
- Noen stilker frisk oregano, gjerne med blomster
- Noen stilker frisk dill
- 15 store kapers med stilk
- God olvenolje
- Balsamicoeddik med fiken
Fremgangsmåte:
- Dandér alle grønnsakene på et fat/asjett
- Du kan gjerne dele både tomatene og mozarellakulene i to
- Legg over urter og kapers
- Krydre med godt havsalt og svart pepper
- Ringle over din beste olje, evt sitronolje fra Olivers og balsamicoeddik (du kan selvsagt bruke en annen eddik også)