2 variasjoner av Capresesalat

024

Capresesalat er den salaten som “alle” har smakt og “alle” synes er god. Det er nesten ikke mulig å mislike den siden den kun inneholder tomater, mozarella og basilikum, få ingredienser som ikke utfordrer smaksløkene på noen som helst måte. Men du verden hvor god den er! Og av en eller annen grunn smaker den aller best i Italia. Grunnen er nok at der er tomatene best, der er bailikumen og mozarellaen best og der er absolutt oljen og eddiken best også. Men nå hadde jeg kjøpt de aller fleste ingrediensene i Italia, bortsett fra den ene tingen jeg var spent på å teste, memlig Møøzzarella fra Den blinde ku. Kunne den hamle opp med bøffelmozarelloen i Italia?

Møøzzarellaen holder seg kun i 2-3 dager etter at boksen er åpnet, og det er et stort stykke. Derfor brukte jeg den 2 dager etter hverandre – i to ulike variasjoner

1. Caprese med trøfler

Jeg hadde lyst til å tilsette noen andre ingredienser for å få en variasjon og valget falt på trøfler. Jeg brukte trøffelsalt på tomatene, trøffelpasta og skivede trøfler oppå møøøzarellaen og til slutt laget jeg en dressing av trøffelolje og trøffelbalsamico.

Noen oppskrift er egentlig ikke nødvendig, det er bare å legge ingrediensene lagvis oppå hverandre. Pass på at de er romtempererte ellers smaker de ingenting. Nedenfor kan du lese hva jeg synes om møøzzarella i forhold til den italienske mozarellaen.

003

008

010

021

 

2. Caprese i glass

For ikke å lage nøyaktig samme forrett to dager på rad så endret jeg litt på både innhold og presentasjon. Denne gangen brukte jeg små, fargerike tomater, en annen type dressing og serverte salate i glass i stedet for på tallerkener.

001

002

Jeg delte hver tomari 4 båter og la i glasset, saltet med maldonsalt, litt hakket purre, la på møøzzarella i små terniger  og avsluttet med hele blader av basilikum.

004

Dressingen laget jeg av en vidunderlig olivenolje, kjøpt i Frankrike, en vidunderlig balsamico, kjøpt i Italia, litt vann og en liten dash av furunålssirup, kjøpt på Den blinde ku. Man må bare smake seg fram for å få den riktige smaken her.

010

008

Spises med skje. Smakte helt nydelig.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *