Denne retten er utrolig god, mye bedre enn jeg hadde forestilt meg. I utgangspunktet er jeg ikke så glad i varmrøkt laks, men hadde lest om en rett der den ble bakt i ovnen. Det fikk jeg lyst til å prøve, og det var en fulltreffer!
Det er ikke siste gang jeg lager dette.
Oppskriften er forresten beregnet til 4 personer.
Ingredienser:
- 400 gram pastaskruer
- 1 stor sjalottløk eller 2 små, i skiver
- 2 vårløk i ringer
- 1/2 purre i ringer
- 3 hvitløkfedd, hakket
- 1/2 squash i terninger
- saft av 1 sitron
- 300 gram varmrøkt pepperlaks
- frisk estragon
- frisk oregano
- revet ost (jarlsberg, mozarella el.l.)
- revet parmesan
- 1 liten boks matfløte
- 1/2 boks lettrømme
- salt og pepper
- Brødrasp/ panko
Fremgangsmåte:
- Kok pastaen al dente og avkjøl
- Del opp grønnsakene
- Ha pastaen over i et ildfast fat
- legg grønnsaker og urter over
- Fjern skinnet på laksen og riv den i mindre stykker
- Legg den over i det ildfaste fatet
- Vend fisk, pasta og grønnsaker sammen
- Smak til med salt og pepper
- Bland fløte, rømme og sitronsaft og hell over, bland godt sammen
- Dryss over revet ost og parmesan
- Dryss til slutt over brødrasp eller panko
- Stek i forvarmet ovn, 210 grader, il osten er gylllen og sprø, ca 25-30 minutter
- Serveres med salat, godt brød og evt en rømmedressing