Herlige broccoliburgere

IMG 0052

En ny oppskrift i kategorien vegetarmat. Disse burgerne smaker kjempedeilig og kan spises både til lunch og middag og med det tilbehøret du ønsker. Jeg fant denne oppskriften hos Ina som har den fine bloggen Mat på Bordet.

Jeg har endret litt på oppskriften ved at jeg har tilsatt litt flere ingredienser og at jeg har stekt burgerne i panne i stedet for i ovnen.

I stedet for brødrasp kan du bruke panko eller tørt brød som du knuser selv.

Du kan servere disse burgerne på samme måte som du serverer «vanlige» burgere, med pommes frites, burgerbrød, salat etc, eller kun med salat

Denne oppskriften gir 8-10 burgere

 

Ingredienser:

  • 1 broccolihode, ca 400 gram
  • 4 hvitløkfedd, finhakket
  • 2 vårløk, finhakket
  • 1/2 rød chili uten frø, finhakket
  • 80 gram revet ost, gjerne mozarella (den harde typen)
  • 2 sammenvispede egg
  • 75 gram brødrasp
  • 1 liten neve frisk oregano, finhakket
  • salt og pepper
  • evt annet krydder
  • olje til steking

 

Fremgangsmåte:

  • Del broccolien i mindre biter og skjær stilken i skiver
  • Kok den i lettsaltet vann i 3 minutter
  • Slå av vannet og avkjøl
  • Ha alle ingrediensene i en bolle
  • Hakk broccolien og bland sammen med de andre ingrediensene
  • Krydre godt med salt, pepper og evt andre krydder
  • Blandingen skal nå holde godt sammen når du former den med hendene
  • Form burgere og stek i pannen noen minutter på hver side til de er gjennomstekt og har pen farge
IMG 0048

IMG 0050

IMG 0051

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.