Ostekake med kesam og friske bær

IMG 0120

Når jeg en sjelden gang lager kaker så lager jeg som regel ostekake fordi det er det enkleste. Men det er ikke bare derfor, det er også himla godt synes jeg, og det er veldig enkelt å lage.

Denne ostekaken skal ikke stekes heller så enklere blir det ikke.

Jeg har brukt bringebærkesam denne gangen, men det er også deilig å bruke kesam med lime. Ta det du liker best.

 

Bunn:

  • 1 pakke Bixit-kjeks
  • 150 gram smeltet usaltet smør

 

Ostemasse:

  • 1 boks kremfløte
  • 1 boks bringebærkesam
  • 1/2 boks lettrømme
  • 1 boks Tine kremost med mandarin- og ananassmak
  • 1 pakke sitrongelé
  • 150 gram melis

 

Lokk:

  • 1 pakke bringebærgelé (eller jordbærsmak)

 

Fremgangsmåte:

  • Knus kjeksen og smelt smøret
  • Bland sammen og press det ut i en rund kakeform
  • Sett dette i kjøleskapet mens du lager ostemassen
  • Lag geléen med halv mengde vann
  • Avkjøl, men pass på at det ikke stivner
  • Pisk krem og tilsett kesam, rømme, ost, melis og den avkjølte geléen
  • Bland sammen så du får en helt glatt masse
  • Hell dette over kjeksbunnen
  • Sett i kjøleskapet til det er stivnet
  • Lag geléen du skal bruke til lokket, men med halv mengde vann
  • Avkjøl geléen helt og hell over kaken
  • Sett i kjøleskapet til det har stivnet
  • Fjern kakeformen og legg kaken over på et fat
  • Pynt med friske bær
IMG 0118

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *