Suppe med kikerter, kokosmelk og paksoi

IMG 0021

Her får dere en ny oppskrift på vegetarsuppe til Meatfree Monday. Jo mer vegetarmat jeg spiser dess bedre synes jeg det er, men jeg vil likevel aldri bli vegetarianer. Jeg må ha friheten til å spise fisk og kjøtt når jeg vil, men også spise vegetar ganske ofte.

Denne suppen smaker litt spicy, men du bestemmer selv styrkegraden.

 

Ingredienser:

  • 1 middels stor løk i skiver
  • 1 stor bit frisk ingefær, hakket
  • 3 feddhvitløk, hakket
  • 1 paksoi i skiver
  • 2-3 middels store gulrøtter i små terninger
  • 2 dl frosne grønne erter
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 boks italienske økologiske tomater, hakket
  • 1 pk kikerter, Go Green
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts curry
  • 1 ts gurkemeie
  • 1/4 ts cholipulver eller mer
  • salt og pepper
  • 1 grønnsaksbuljongterning, gjerne vegansk
  • saften av 1/2 lime
  • Noen stilker friske urter, hakket

 

Fremgangsmåte:

  • Stek løken myk i olje
  • Tilsett ingefær, hvitløk, paksoi og gulrøtter og la det surre noen minutter
  • Tilsett kokosmelk, tomater og kikerter og la det koke opp
  • Tilsett  grønnsaksbuljongterning
  • Smak til med krydder og limesaft
  • La suppen småkoke 15-20 minutter
  • Tilsett de frosne, grønne ertene
  • Om suppen er for tykk kan du spe med vann
  • Tilsett friske urter før servering
  • Ringle gjerne over litt olje før servering <3
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *