I dag får dere oppskrift på 9 herlige sommercoctails som smaker deilig i sommervarmen, og ellers også. Noen av dem kan serveres uten alkohol og noen av dem er alkoholsvake, og supre å nippe til en varm sommerdag. Dette er selvfølgelig ikke min oppfinnelse, men coctails jeg har fått servert og begynt å lage selv etterhvert. Jeg har også blitt inspirert av Helle som har bloggen Helles Kitchen, hun kan mye om coctails og mye annet også :-).
Aperol Spritz
Spritz drakk jeg første gang for mange år siden i Piemonte og etter dette første møtet har jeg drukket det mange ganger. For meg er dette sommerdrinken fremfor noen. I Piemonte er det vanlig å få servert små tapas ved siden av denne drinken. Den kan også lages med campari, men det synes jeg personlig ikke er like godt.
Ingredienser:
- 3 deler prosecco
- 2 deler Aperol
- 1 del soda
- 1 appelsinskive
Tilsett en neve med isbiter og nyt
Negroni med pils
Du kan lese om den klassiske drinken HER. Men i denne coctailen er den gjort mer lett og leskende ved å tilsette pils. Bruk den tynneste pilsen du finner ellers smaker ikke drinken godt.
Ingredienser:
- 3 cl rød vermuth
- 3 cl gin
- 3 cl Campari
- Pils, den tynneste typen du finner
- Jordbær
Fremgangsmåte:
- Bland vermouth, gin og campari i et ølglass og bland
- Legg oppskårne jordbær og isbiter i glasset
- Topp med øl og garner med jordbær
Jeg liker ikke øl og drikker det derfor aldri, men denne drinken synes jeg faktisk smakte riktig godt.
Rabarbracoctail med mynte
Smaker også godt uten alkohol
Nå som det er rabarbrasesong er det fint å lage coctails med rabarbra, det er så friskt og godt. Man koker bare noen rabarbrastilker sammen med litt vann og sukker og lar det koke 10-15 minutter. Så siler man fra vannet og bruker dette. Men noe som er mer lettvint og som jeg benytter er rabarbrasaft fra Askim frukt og bærpresseri. Da kan man også lage denne drinken utenom rabarbrasesongen.
- 3 cl rabarbrasaft
- 3 cl hvit rom
- 10 isbiter
- 10 myntebladet
- ha alt i en blender og kjør til isen og myntebladene er knust.
Dette er en fantastisk frisk og god sommercoctail som jeg virkelig anbefaler
Prosecco med limoncello
Ha litt limoncello i et glass og fyll på med prosecco. Pynt med bær eller det du har lyst til.
Moscow Mule
Dette er også en klassisk drink som smaker deilig når man bruker riktig type ingefærøl. Schweppes bør ikke brukes her, det blir for søtt etter min mening . Jeg har smakt den med flere typeringerfærøl og har kommet fram til at det er Fever Tree som smaker best.
Oppskrift på flere versjoner finnes på nettet
Ingredienser:
- 1/2 lime
- 6 cl vodka
- 20 cl Fever-Tree ginger ale
- Isbiter
- Mynteblader
Fremgangsmåte:
- Press lime i et glass og legg limebåten i glasset
- Tilsett en neve isbiter
- Hell på vodka og ginger ale.
- Rør sammen
- Pynt med mynteblader
Tinto de Verano
Dette er en vinbasert drink som «alle» spanjoler drikker mengder av, spesielt om våren og sommeren. Man kan drikke mye av den uten å bli full fordi den er alkoholsvak.
Den smaker deilig i varmen, forfriskende og leskende.
Man lager den på følgende måte:
Et ganske stort glass fylles med isbiter, halvparten rødvin og halvparten La Casera. La Casera finnes ikke i Norge, det er en drikke som ligner på Sprite, men er mindre søt. Man får omtrent samme smak ved å bruke Tonic eller blande halvparten Sprite og halvparten Clubsoda.
Putt noen sitronskiver i glasset og heng en skive over kanten av glasset også. Mmmmm, deilig! Personlig liker jeg denne drinken bedre enn rød Sangria
Hvit sangria
Sangria gir meg skikkelig sommerfølelse, og Sangria av cava eller proseco er favorittene. Denne oppskriften er det Martha Stewart som står bak. Jeg har endret litt på ingrediensene, men har ellers fulgt oppskriften. Hun kaller denne sangriaen for Summer Fruit White Sangria. Mange av hennes drinkoppskrifter finnes som app for iPad og iPhone, Martha Stuart Coctails.
Dette rekker til 6-8 personer
Ingredienser
- 1,5 liter assortert frukt, mango; honningmelon, nektarin, eple, jordbær, bringebær (eller hva du måtte ha lyst på)
- 60 ml (1/4 cup) finrevet ingefær (jeg brukte litt mindre)
- 360 ml (1 1/2 cup) friske basilikumblader eller mintblader
- 120 ml (1/2 cup) Cointreau eller annen appelsinlikør
- 1 flaske proseco, cava eller hvitvin
- 3 ss friskpresset sitronsaft
Fremgangsmåte
- Ha ingefær, basilikum, Cointreau, sitronsaft og noe av frukten i en bolle og muddle dette sammen for å få frem smaken av frukt og krydder
- Om du bruker hvitvin tilsetter du nå vinen og resten av frukten
- Rør godt sammen
- Sett i kjøleskap i minst 1 time (opp til 1 dag)
- Om du bruker proseco eller cava må du tilsette dette rett før servering
- Ha noen isbiter i glasset og hell over sangriaen
Nam!
Rebujito
For noen dager siden leste jeg at Europas nye trenddrink het She & T. Selvsagt måtte jeg lese hva det var for noe, og ble litt overrasket da jeg skjønte at det var akkurat den samme drinken som jeg drakk i bøtter og spann da jeg bodde i Andalucia i Spania.
den eneste forskjellen var navnet, i Spania heter den altså Rebujito. OK, kjært barn har mange navn. Og dette er virkelig en herlig drink.
Den består av tørr sherry (Fino) og Caseras. Men Caseras finnes ikke i Norge så da bruker man tonic i stedet, halvparten av hver. I tillegg skjærer man en halv lime i båter og legger i glasset sammen med isbiter. Heng gjerne en agurkskive over kanten av glasset.
Linjeaperol
Dette er en deilig coctail som inneholder akevitt, og derfor en coctail som passer mannen min godt. Oppskriften har jeg lest på bloggen hos Helle som faktisk hadde fått den servert i Miami. Det vil si, det er ikke en direkte kopi for i hennes drink hadde det vært rødbetsaft og navnet var Beat it.
Ingredienser:
- 3 cl linjeakevitt
- 2 cl aperol
- 1 cl sukkerlake (1 del sukker og 1 del vann kokes opp og avkjøles
- 3 cl appelsinjuice
- 1 cl sitronsaft
- Prosecco
- Isbiter
Fremgangsmåte:
- Ha akevitt, aperol, sukkerlake, juice og sitronsaft i en shaker og rist godt
- Sil over i et høyt glass
- Tilsett et par isbiter og topp med prosecco
[wzslider]