Det er en restaurant man ikke kommer utenom når man er i Cadaques, det er restaurant Compartir. Denne restauranten ble startet for noen år siden av 4 tidligere El Bulli-kokker og er uten tvil den beste restauranter i byen. Om man skal spise her bør man absolutt bestille bord på forhånd. Restauranten har servering både ute og inne.
Konseptet er at man får en meny som er inndelt i forskjellige grupper, og så velger man derfra og deler maten. Compartir betyr å dele. Det er veldig lett å velge for mange retter for man har lyst til å smake på alt.
I år spiste vi her to ganger, en lunch og en middag. Menyen er den samme til lunch og middag, men det er nok å velge blant og ikke noe problem å velge noe til middag som man ikke har smakt på tidligere og omvendt. Du kan lese om tidligere besøk HER.
På menyen finner man en del signaturretter som har vært der fra første gang vi spiste der, men de skifter også ut retter med nye. Noen råvarer velger de å presentere på en ny måte i forhold til tidligere.
Lunch:
Velkomstdrinken er den samme som før, basert på calvados, epler og epleskum – frisk og god. Mandler og nøtter ved siden av.
Nydelig bellotaskinke, den har vært på menyen siden første gang vi var her
Jeg må alltid ha østers her, heldigvis er de fortsatt på menyen. De har 6 forskjellige utgaver og jeg velger mine 3 favoritter – en i japansk stil, en med trøffelolje og trøffelskum og så den aller beste, den med svart hvitløk, i midten på bildet nedenfor. Man spiser hvitløken først og deretter østersen. Fantastisk!
Neste rett var hvite asparges med sennep og varm majones som ble sprøytet over. Dette var en god rett, men ingen favoritt:
Kamskjellene som fulgte etter dette var imidlertid blant favorittene, helt nydelige
Så var det tid for en kjøttrett og vi valgte skiver av Ibericosvin med smeltet spekeskinke på toppen. Sammen med dette fikk vi couscous med eple, appelsin, kanel, kardemomme og rosiner. Helt vanvittig godt og blant favorittene
Dt er ikke fritt for at men blir ganske forsynt etter alt dette, men dessert må man jo unne seg. Dessverre var favoritten min fra i fjor fjernet fra menyen så vi endte opp med Omelett Suprise, som er fylt med forskjellige frukter
Og til slutt må man alltid ha de fantastiske sjokoladekulene som er fylt med flytende sjokolade, solbærsorbet ved siden av.
Som nevnt gikk vi tilbake et par dager senere for middag. Samme velkomstcoctail som til lunch. Vi bestemte oss for å velge bare retter vi ikke hadde spist til lunch, men jeg klarte ikke å motstå østersene denne gangen heller.
Vi startet med en praktfull fennikelsalat med vaniljepanacotta, rosiner og en herlig saus
Neste rett er egentlig litt morsom. Det er ikke mange ting jeg ikke spiser, men sild og ansjos er en av disse tingene. Jeg synes det er helt på forferdelig. Men på Compartir har de en rett med ansjos som jeg bare MÅTTE smake på første gang vi var her. Og det smaker så godt at det er blitt en av mine favoritter. Men jeg liker fortsatt ikke sild og ansjos, kun den de har her.
Ansjos fra Cadaques med mandelsaus
Østers
Jeg må alltid ha disse østersene, de er virkelig en smakopplevelse
Breiflabb
Vi har spist breiflabb her tidligere, men da var den tilberedt på en annen måte. Så dette ble en ny smaksopplevelse selv om råvaren var den samme som før
Frityrstekt kaninribbe med epleaioli
Dette er en signaturrett som har vært på menyen fra starten. Vi har spist den før og elsker den.
Det ble dessert på oss denne kvelden også, både en mangodessert som nærmest var skum og smeltet i munnen, og de vanlige sjokoladekulene kommer man aldri utenom.
Vi er svært fornøyd med besøket vårt denne gangen også. Maten her er god, den blir servert litt utradisjonelt og prisen er helt OK. Det er selvsagt ingen billig restaurant , men ut fra kvaliteten er det helt greit.