Panert aubergineskiver med økologisk tomatsaus

IMG 3874

Dette er en helt nydelig vegetarrett som jeg kunne spise flere ganger i uken. Jeg er i utgangspunktet veldig glad i aubergin og bruker det i flere retter, jeg synes dette er en av de beste. «Hemmeligheten» er at jeg panerte dem i panko før jeg stekte dem, og derfor fikk de en sprø skorpe. Om du skal lage denne retten må du beregne minst en hel aubergine per person for dette er mat man gjerne spiser mer av enn man har godt av.

Panko er japanske, tørkede brødsmuler som du får kjøpt i asiatiske forretninger. Du kan selvsagt bruke vanlig griljermel også, men det gir ikke samme sprø skorpe.

Ved siden av laget jeg en deilig tomatsaus som fikk meg til å drømme om Italia <3

Så kokte jeg også noen broccolibuketter ved siden av, det ble både godt og fargerikt 🙂

 

Ingredienser:

  • 1 stor aubergine per person
  • Panko (bruk så mye du trenger)
  • salt og pepper
  • 1 egg, sammepisket
  • olivenolje til steking

 

Fremgangsmåte:

  • Skjær auberginen i skiver
  • Legg dem på kjøkkenpapir og dryss over salt for å få ut bitterstoffene
  • La dem stå i 10-15 minutter
  • Skyll av saltet og tørk skivene
  • Krydre på nytt med salt og pepper
  • Ha det sammenpiskede egget og pankoen på hver sin tallerken
  • Dypp aubergineskivene først i egget og deretter i pankoen
  • Stek skivene i olivenolje på middels varme i en stekepanne til de får litt farge
  • Legg skivene over i en ildfast form og stek dem ferdige i ovnen ved 175 grader i ca 20 minutter

IMG 3872

 

Tomatsaus med bønner

  • 1 boks italienske tomater
  • 1 løk, finhakket
  • 1 stor tomat, finhakket
  • 3 hvitløkfedd, hakket
  • 1 ts tomatpuré
  • 1/2 aubergine i terninger (uten skall)
  • 2 selleristilker i små terninger
  • 2 gulrøtter i små terninger
  • 1 liten neve basilikum, hakket
  • 1 pakke økologiske hvite bønner
  • evt en grønnsaksbuljongterning

 

Fremgangsmåte:

  • Surr løk og hvitløk i olivenolje til den er myk
  • Tilsett de andre grønnsakene og la dem surre med i ca 10 minutter
  • Tilsett boksen med tomater
  • Bruk en stavmikser og kjør til du får en tykk saus
  • Smak til om det trengs mer krydder
  • Tilsett bønner og la det surre uten lokk i ca 5 minutter
IMG 3875

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *