Jeg har alltid synes at kveite er en vanskelig fisk å tilberede, den blir altfor ofte tørr. Tørr kveite har jeg også fått servert på restaurant flere ganger så det er altså ikke bare jeg som ikke får det til.
Men nå lurer jeg på om jeg har knekket koden. De to siste gangene jeg har laget kveite har den i alle fall blitt saftig, akkurat slik jeg liker den. For å få den slik så kjøper jeg villkveite (vet ikke om det har noe med resultetet å gjøre), og steker den 3 minutter på den ene siden og 1 1/2 minutt på den andre. Og dette er viktig, det må være nøyaktig.
Denne oppskriften gir i alle fall en perfekt tilberedt kveite med deilig tilbehør. Når kveita er riktig stekt så er det ikke så mange andre fisker som kan måle seg med den synes jeg.
Ingredienser:
- Fersk kveite, helst villkveite (beregn ca 200 g per person)
- 250 gram champinjong
- smør/ olje til steking
- 2 sjalottløk
- 1 ss smør
- 1 ss olivenolje
- salt og pepper
- 2 dl kjøttkraft
- 1,5 dl kremfløte
- 1 dl lettrømme
Fremgangsmåte:
- Tørk kveita og krydre med salt og pepper
- ha smør og olje i panna
- Legg i kveita når panna er varm
- Stek ved høy varme i 3 minutter på den ene siden
- Snu kveita og stek 1 1/2 minutt på den andre siden
- Perfekt
Champinjongsaus:
- 50 gram champinjong i biter
- 2 sjalottløk, finhakket
- 1 ts smør
- 1 ts olivenolje
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts svart pepper
- 2 dl kjøttkraft (Jacobs er utmerket)
- 1,5 dl kremfløte
- 1 dl lettrømme
Fremgangsmåte:
- Del soppen og brun dem sammen med sjalottløken i smør og oje
- Smak til med salt og pepper
- Tilsett kjøttkraft og kremfløte
- Kok inn til du får en saus med passe tykk og fin konsistens
Jeg serverte retten med potetmos og broccoli