Vegetarisk suppelapskaus med pasta

IMG 3692

Dette er en smakfull rett som inneholder mange forskjellige grønnsaker. Du kan selvsagt lage denne retten uten at den er vegetarisk også, tilsett pølser eller kjøttboller. Men den er så smakfull i seg selv at det er unødvendig. Jeg serverte små kjøttboller i en skål ved siden av så mannen min kunne blande det i suppen selv.

Start med å finne fram alle ingrediensene og begynn å skjære dem opp. Det går mye fortere når du har alt foran deg i stedet for å hente dem etterhvert som du skal dele dem opp.

 

Ingredienser:

  • 2-3 ganske store gulrøtter i  terninger
  • 4 poteter i terninger
  • 1 middels stor sellerirot i terninger
  • 1 pastinakk i terninger
  • 1 stilk stangselleri i terninger
  • 2 sjalottløk
  • 1 vårløk
  • 1/2 rød paprika i terninger
  • 1/2 squash i terninger
  • 1 boks hermetiske tomater, hakket
  • 1,5 ts tomatpuré
  • 6-7 dl vann
  • 2 grønnsakbuljongterninger
  • 1 pakke økologiske røde bønner
  • nykvernet pepper
  • rosmarin, bladpersille eller andre friske urter om du har

 

Fremgangsmåte:

  • Start med å ha nøytral olje i en gryte
  • Del opp gulrøtter, sellerirot og pastinakk og ha det over i gryten
  • La dette surre noen minutter mens du deler opp resten av grønnsakene
  • Tilsett resten av grønnsakene i gryten
  • Bland godt sammen og la det surre 5-6 minutter
  • Tilsett tomatpuré og bland godt
  • La det surre videre et par minutter
  • Tilsett tomatene og bland
  • Tilsett deretter vann og buljongterninger
  • Smak til med krydder
  • La dette småkoke i ca 20 minutter
  • Tilsett bønnene (skyll dem først)
  • La småkoke noen minutter til de er varme
  • Smak til med krydder og urter

 

Serveres med godt brød, rundstykker eller flatbrød ved siden av

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

1 thought on “Vegetarisk suppelapskaus med pasta”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *