Camillas deilige ostekake

IMG 3734

Denne kaken er nydelig og best av alt, den er ikke vanskelig heller. Du kan variere den ved å bruke forskjellig type gelé slik at du får en annen farge på lokket, du kan velge en annen smak på osten  og pynte på forskjellig måte.

Du kan f.eks. legge pynt på kaken før du legger på gelélokket eller du kan legge pynten oppå gelélokket, jeg synes begge deler er fint.

 

Bunn:

  • 1 pakke Bixit-kjeks
  • 150 gram mykt usaltet smør

 

Ostemasse:

  • 1 pakke sitrongelé
  • 1 boks kremfløte
  • 1 boks lettrømme
  • 1 1/2 pk Tine kremost med mandarin/ananas
  • 150 gram melis

 

Lokk:

  • 1 pk bringebærgelé (eller en annen type smak)

 

Fremgangsmåte:

  • Smelt smøret og knus kjeksen
  • Bland sammen og press det ut i en rund kakeform
  • Sett dette i kjøleskapet mens du lager ostemassen
  • Lag sitrongelé med halv mengde vann.
  • Avkjøl, men pass på at den ikke stivner
  • Pisk krem og tilsett rømme, ost, melis og den avkjølte geléen
  • Bland sammen så du får en glatt masse
  • Hell dette over kjeksbunnen
  • Sett i kjøleskapet til det er stivnet
  • Lag bringebærgelé med halv mengde vann
  • Avkjøl geléen helt og hell den over kaken
  • Sett i kjøleskapet til geléen har stivnet

IMG 3728

NB! Ikke bruk hurtiggelé, den stivner for fort

 

  • Fjern kakeformen og legg kaken over på et fat
  • Kaken kan evt lages direkte på kakefatet med bare ringen fra formen

Kaken kan også lages som porsjonskaker

Porsjonskake


Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *