Elgpasta – en favoritt

IMG 3634

Det er jo ikke sesong for elg nå, men jeg slår likevel til med en oppskrift. Jeg skulle sjekke hva som faktisk befant seg i fryseren og kom over en pakke med kjøttdeig av elg, så derfor oppstod denne retten.

Som alt annet av vilt er denne pastaretten rik på smak. Hvis noen synes det passer dårlig å kombinere elg med pasta så er faktisk vilt mye brukt sammen med pasta i Italia, men da brukes helst  hjortekjøtt, rådyrkjøttt og villsvin. Det er vel ikke så mange elg som vandrer rundt der nede. Ravioli med vilt er en klassiker og smaker deilig.

Jeg skulle hatt sopp i denne retten, men siden det var 2. påskedag var det ikke så lett å finne åpne butikker, det ble godt uten også.

Om du ikke finner kjøttdeg av elg kan du bruke elghakk også, det har de i alle fall på Meny.

Så her har dere min enkle elgpasta som er kokt sammen på en halvtime.

 

Ingredienser:

  • ca 500 g kjøttdeig av elg
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 løk, hakket
  • 3 gulrøtter i små terninger
  • 3 stilker selleri i små terninger (bruk bladene også, men hakk dem)
  • 2-3 skiver bacon i terninger
  • 8 einerbær, knust i morter
  • 3 laurbærblader
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 dl hvitvin
  • 3 dl vann
  • buljongterning (er)
  • 10 cherrytomater delt i 4
  • 2 ss smør
  • salt og pepper
  • pasta etter ønske

 

Fremgagsmåte:

  • Surr løk, gulrøtter og selleri i olje til det mykner
  • Tilsett kjøttdeig og bacon og rør rundt til kjøttet blir stekt
  • Tilsett tomatpuré, laurbærblad og einerbær, salt og pepper
  • Tilsett vin og la det surre sammen et par minutter
  • Tilsett vann og buljongterning (er)
  • La dette putre på platen ca 20-30 minutter
IMG 3633
  • Før servering tilsetter du smøret og la det smelte ned i raguen
  • Smak til med salt og pepper
  • Kok pasta etter anvisning på pakken
  • Når pastaen er ferdig slår du av vannet
  • Bland raguen med pasta og ha det over i dype tallerkener
  • Ha parmesan over
  • Pynt med selleriblader

Bon Apetit

 

 

2 Comments on “Elgpasta – en favoritt”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *