Her får dere en ny oppskrift til Meatfree Monday. Uansett om du har Meatfree Monday eller ikke kan du selvsagt spise denne gryten, den faller i smak hos alle tror jeg.
Søtpoteter er så anvendelige, jeg bruker dem ofte i mos i stedet for, eller i kombinasjon med vanlige poteter, jeg ovnsbaker dem, lager frites av dem og bruker dem i salater. Har du ikke prøvd søtpotet i salater anbefaler jeg at du prøver, det er virkelig snadder. Du finner en oppskrft på bloggen min HER.
Pass på at du kjøper økologisk peanøttsmør, det smaker så mye bedre enn det «vanlige».
Denne oppskriften er beregnet til 4 personer
Ingredienser:
- 2 ss olivenolje
- 1 løk, finhakket
- 6 fedd hvitløk, finhakket
- 1 rød chili, finhakket
- 7-800 gram søtpotet i terninger
- 2 gulrøtter i terninger
- 5 dl grønnsaksbuljong
- 1 boks hakkede italienske tomater
- 1 boks røde bønner (Kidney) Go green
- 1/2 søt rød paprka i små biter
- 1 vårløk i ringer
- 1-2 ts finrevet ingefær
- 1/2 ts havsalt
- 2 ts spisskummen
- litt nykvernet pepper
- 3 ss peanøttsmør (økologisk)
Fremgangsmåte:
- Fres løk, chili og hvitløk mykt i oljen
- Tilsett søtpotetene og gulrøttene og hell kraften over
- Ha i resten av ingrediensene utenom peanøttsmør, bønner og vårkløk og rør godt sammen
- Kok opp og la det småkoke under lokk i ca 1 time
- Ta av lokket og kok videre i ca 30 minutter til
- De sise 10 minuttere lar du bønner og vårløk koke med
- Potetene skal nå være myke og sausen være tyknet, hvis ikke må du la det koke litt lenger
- Ta gryten av varmen og rør inn peanøttsmøret
- Servér med ris

Oppskriften tar utgangspunkt i en oppskrift fra Matmisjonen.