Denne curryen smaker deilig og er enkel å lage. En fin hverdagsrett som kan gjøres enda enklere ved å bruke kyllingrester eller ferdig grillet kylling. Men jeg vil påpeke at smaken blir en helt annen om man bruker kyllingfilét og lager den fra grunnen av,
Ingredienser:
- 4 kyllingfiléter i biter
- 1 hel hvitløk, hakket (ca 8 fedd)
- 1 tommel ingefær, finhakket (ca 3 cm)
- 2 ss karripulver
- 1 ss spisskummen
- 2-3 ss tomatpuré
- 2 løk, hakket
- 2 dl vann
- 3 dl gresk eller tyrkisk yoghurt naturell
- 1/2 søt paprika i små terninger
- 1 rød chili, hakket
- saft av 1/2 lime
- 1 ts brunt sukker
- salt og pepper
- 1/2 ts cayennepepper
- 1 ts malt koriander
- frisk koriander
Fremgangsmåte:
- Kok risen etter anvisning på pakken
- Finn fram en panne med høye kanter eller en kjele og ha i olje
- Ha kyllingbitene i pannen og brun dem i ca 2-3 minutter
- Legg kyllingbitene i en bolle og sett til side
- Surr løk, hvitløk, chili, paprike og ingefær et par minutter (må ikke bli brunt)
- Tilsett karripulver og spisskummen og surr videre noen minutter
- Tilsett tomatpuré og bland godt
- Tilsett vannet og la det hele koke opp
- Sett på lokk og la det småkoke i ca 10 minutter
- Rør inn yoghurt
- Legg i kyllingbitene og la det småkoke videre i ca 5-6 minutter minutter til kyllingen er ferdig
- Smak til med krydder og koriander
Serveres med jasminris og evt en salat