Sellerirotsuppe med chorizoboller

IMG 3305

Nå er det en stund siden jeg har hatt suppeoppskrift på bloggen, så her kommer det en ny. Suppe på rotgrønnsaker kan jo aldri bli feil, det er i alle fall noe av det beste jeg vet. Denne suppen kan varieres, bruk f.eks. bacon eller spekeskinke i stedet for chorizo eller lag den helt vegetarisk. Det smaker også godt med eple i suppen eller annen frukt.

Det er mange variasjonsmuligheter, bare prøv deg fram

 

Ingredienser:

  • 500 gram sellerirot i terninger
  • 4 mandelpoteter i terninger
  • 2 sjaottløk, hakket
  • 2 vårløk i tynne ringer
  • 2 ss smør
  • 6 dl grønnsaksbuljong
  • 2,5 dl melk
  • 1,5 dl fløte eller creme fraiche
  • salt og pepper
  • cayennepepper
  • god olivenolje til å ringle over

 

Fremgangsmåte:

  • Skrell og del sellerirot og poteter i terninger
  • Hakk løk og del vårløk i ringer
  • Fres grønnsakene i smør i 2 minutter
  • Tilsett buljong og la det hele småkoke til grønnsakene er møre (ca 20 minutter)
  • Purér suppen med en stavmikser
  • Tilsett melk og fløte til suppen får passe konsistens
  • La suppen få et forsiktig oppkok
  • Smak til med krydder

 

Garnityr:

  • 4  rå chorizopølser, Jacobs er fine å bruke
IMG 3299
  • 2 stilker av stangselleri
  • evt 1 eple (skrelt og delt i biter)

 

Fremgangsmåte:

  • Ha olje i pannen
  • Klem små «boller» ut av den rå chorizopølsen rett i pannen
IMG 3302
  • La «pølsebollene” surre i 3-4 minutter til de avgir væske
IMG 3304
  • Sett til side
  • Skjær stangselleri og evt eple i små terninger og ha i pannen
  • La det surre ca 2-3 minutter til det er ferdig, men litt crunchy
  • Ha pølsebollene tilbake i pannen og hold varmt

 

Servering:

  • Ha suppen i dype tallerkener
  • Ha pølse/selleri/eplebiter i suppen
  • Ringle over god olivenolje før servering
  • Servér gjerne godt brød ved siden av

IMG 3306

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *