Nå er det en stund siden jeg har hatt suppeoppskrift på bloggen, så her kommer det en ny. Suppe på rotgrønnsaker kan jo aldri bli feil, det er i alle fall noe av det beste jeg vet. Denne suppen kan varieres, bruk f.eks. bacon eller spekeskinke i stedet for chorizo eller lag den helt vegetarisk. Det smaker også godt med eple i suppen eller annen frukt.
Det er mange variasjonsmuligheter, bare prøv deg fram
Ingredienser:
- 500 gram sellerirot i terninger
- 4 mandelpoteter i terninger
- 2 sjaottløk, hakket
- 2 vårløk i tynne ringer
- 2 ss smør
- 6 dl grønnsaksbuljong
- 2,5 dl melk
- 1,5 dl fløte eller creme fraiche
- salt og pepper
- cayennepepper
- god olivenolje til å ringle over
Fremgangsmåte:
- Skrell og del sellerirot og poteter i terninger
- Hakk løk og del vårløk i ringer
- Fres grønnsakene i smør i 2 minutter
- Tilsett buljong og la det hele småkoke til grønnsakene er møre (ca 20 minutter)
- Purér suppen med en stavmikser
- Tilsett melk og fløte til suppen får passe konsistens
- La suppen få et forsiktig oppkok
- Smak til med krydder
Garnityr:
- 4 rå chorizopølser, Jacobs er fine å bruke
- 2 stilker av stangselleri
- evt 1 eple (skrelt og delt i biter)
Fremgangsmåte:
- Ha olje i pannen
- Klem små «boller» ut av den rå chorizopølsen rett i pannen
- La «pølsebollene” surre i 3-4 minutter til de avgir væske
- Sett til side
- Skjær stangselleri og evt eple i små terninger og ha i pannen
- La det surre ca 2-3 minutter til det er ferdig, men litt crunchy
- Ha pølsebollene tilbake i pannen og hold varmt
Servering:
- Ha suppen i dype tallerkener
- Ha pølse/selleri/eplebiter i suppen
- Ringle over god olivenolje før servering
- Servér gjerne godt brød ved siden av