Byens beste burger på Opland Burger & Steak?

IMG 3343

Vi spiser ikke så ofte burgere når vi er ute, men jeg vet jo at gode burgere har vært en trend ganske lenge nå. Restaurantene konkurrerer om hvem som har den beste og de overgår hverandre i både innhold og tilbehør.De mest kjente er Døgnvill burger ved Mathallen og på Tjuvholmen, Munchies i Torggata, Illegal burger i Møllergata og Burger Joint på Aker Brygge.

I går skulle vi ha en rask matbit etter Operaen så da passet det  godt med et besøk på Ø. Vi hadde ikke lagt merke til Opland Burger & Steak oppe på mesaninen tidligere, men det er kanskje fordi den er ganske ny.

Opland

Restauranten drives av Birgit Opland og Morten Nygård som er kjente navn innen ledelsesfilosofi med både bøker og kurs på samvittigheten. De er spesielt opptatt av betydningen av godt miljø og trivsel på arbeidsplassen.

Vi fikk hyggelig mottakelse, ble vist til et bra bord og fikk topp service fra vi kom til vi gikk.

Menyene på Opland Burger & Steak er utformet som gamle papiraviser med historier om råvarene som består av kortreiste produkter, Farm to table-konseptet.

 

IMG 3338

 

Restauranten har ikke bare burgere på menyen, men også biffer av forskjellig slag fra norsk storfe. I tillegg finnes det flere fristende forretter, salater, desserter og milkshakes. Vi klarte dessverre ikke mer enn en burger, men skulle gjerne smakt flere retter på menyen.

De fleste rettene tilberedes på en Jasper kullgrill som betjenes av amerikaneren Christian Gustin som sammen med kokketeamet sitt har satt sammen en  meny med norskamerikansk smak. Og godt var det, jeg har ikke smakt bedre burger noengang. Kan det være byens beste?

Da vi var der hadde de en nyhet, Champagneburger. Dette er et morsomt påfunn og fristet selvsagt meg som elsker champagne. Nå trodde jeg selvsagt ikke at champagne hadde satt noe preg på maten, men jeg likte konseptet. Godt var det i alle fall.

IMG 3334

IMG 3342

 

Jørn valgte en Umami BBQ-burger som også var knallgod.

IMG 3340

Man kan velge forskjellig typer poteter til maten, vanlige frites, søtpotetfrites og ovnsstekte. Jørn valgte ovnsstekte mens jeg tok søtpotetfrites. Det er sjelden jeg får skikkelig sprø og gode søtpotetfrites, men det fikk jeg her. Full score!

Når det gjelder drikkevarer har de et bra utvalg av øl og vin, men også coctails, milkshakes og softdrinks.

Jeg likte lokalet godt, det er ganske stort, men koselig likevel. Bordene langs kanten har utsikt ned til selve hallen, mens lenger inne i lokalet er det utsikt til det åpne kjøkkenet. Rommet er også frisket opp med fargerike detaljer.

IMG 3336

IMG 3335

Prisnivået er som på andre tilsvarende steder, den dyreste burgeren koster 189,- og den dyreste entrecôten koster 898,-. Men da er det selvsagt ikke en vanlig entrecôte, men en dry aged entrecôte på 900 gram for 2 personer 🙂

Jeg vet selvsagt ikke noe om det andre de har på menyen, men burgerne vi spiste fristet så absolutt til gjentakelse. Siden jeg heller ikke har besøkt noen av de andre toppstedene på burgerfronten har jeg ikke noe sammenligningsgrunnlag, men jeg vet i alle fall at burgeren jeg spiste her er den beste jeg noen gang har spist. I’ll be back.

IMG 3342

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *