Jeg er litt forelsket i Gdansk

Collage

I høstferien var datteren min og jeg i Gdansk for første gang. Dette besøket kan du lese om HER. Jeg likte meg godt der og fikk lyst til å ta med Jørn dit også, så nå i vinterferien var vi der noen dager igjen. Noen ganger er det slik at man ikke får oppfylt forventningene man har ved besøk nr 2, men slik var det ikke denne gangen. Jeg er faktisk litt forelsket i denne koselige byen og har lyst til å reise tilbake om ikke så lenge.

I dette innlegget vil jeg komme med en ny hotell- og restaurantanbefaling.

Gdansk egner seg for mange typer reise, venninneturer, kjæresteturer, pensjonistturer, gutteturer og altså det meste. Vet ikke om det er så mye å finne på for barn der, men tror kanskje ikke Gdansk er en by for barnefamilier. Da bør man i stedet ta tog eller taxi til nabobyen Sopot, her er det nok å finne på for alle og her finnes også de fantastiske strendene. Du kan lese om Sopot HER.

Denne gangen valgte vi å bo på Hilton som ligger ved elvepromenaden i enden av Gamlebyen og har en perfekt beliggenhet i forhold til det meste. Vi valgte et oppgradert rom og fikk et stort rom med nydelig utsikt over eleven.

IMG 0012

Stort og fint bad med separat badekar og dusj. Bra produkter med bl.a. shampoo, balsam osv. Stor og fin spaavdeling på taket med basseng, to badstuer og alt mulig av behandlinger. Jeg kan godt tenke meg å bo på Hilton senere også. Det er klart at Hilton ikke er noe budsjetthotell, men hvis man reiser i lavsesongen kan man få et bra rom til i overkant av 1000 NOK per døgn.

I det forrige innlegget mitt kan du lese om noen restauranter vi spiste på, denne gangen prøvde vi Restaurante Prologue som ligger som nr 1 på Tripadvisor. Det var et godt valg, for dette er nok den beste restauranten vi har spist på i Gdansk. Det er overraskende mange bra restauranter her, og det overgikk de forventningene jeg hadde før jeg reiste hit. Men altså Prologue.

Denne restauranten ligger 2 minutters spasertur fra Hilton, videre langs elven. Både maten og servicen var av topp kvalitet,  de ansatte snakket perfekt engelsk, jeg trodde faktisk at en av dem var engelsk. Men de hadde bodd i engelskspråklige land og fått inn språket der.

Jeg spiste 3 østers til forrett som var tilberedt på forskjellige måter, en naturell, en tempura og en asiatisk og litt spicy. Jørn hadde persillerotsuppe som falt i smak.

IMG 3230

 

Til hovedrett valgte jeg ørret som faktisk er det beste ørretmåltidet jeg har spist noen gang. Jørn tok en biff med tilbehør som han skrøt uhemmet av.

 

IMG 3237

IMG 3242

Dessverre orket ingen av oss dessert, dessverre fordi det var en del fristende å velge blant. Det får bli neste gang. For det blir garantert flere besøk her. Regningen var absolutt akseptabel, dette var virkelig verdt prisen.

Vi måtte også besøke Galleri Baltycka denne gangen, det er virkelig mye bra på det senteret av både internasjonale og polske merker. Jeg merket meg at prisene var lavere denne gangen enn forrige gang jeg var der. Jeg fikk høre at prisene også er regulert etter høysesong og lavsesong. På kjente internasjonale merker lå prisen nå på ca 2/3 av norske. (Gerry Weber, Michael Kors, Marco Polo, Tommy Hilfiger etc). Jeg så ikke på de polske merkene.

Senteret ligger midt mellom Gdansk og Sopot så det er bare å ta en taxi, koster ca en hundrelapp.

Vi reiste med Norwegian denne gangen, de hadde de beste tidene. Prisen var helt OK, i underkant av 2000 per person tror jeg.

Så om du skal på en langweekend med venner eller familie vil jeg absolutt anbefale Gdansk, jeg stortrives der og det vet jeg andre gjør også 🙂

 IMG 3255

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *