I dag får dere oppskrift på en vegetarrett. Planen er jo at jeg skal være mest mulig konsekvent når det gjelder Meatfree Monday, så da vil jeg legge ut flere vegetarretter fremover. Mange av mine andre retter kan selvsagt også lages vegetarisk ved bare å kutte ut kjøttet , som for eksempel denne nydelige auberginegratengen som er en av mine favoritter.
Du finner en del flere vegetarretter HER
Ingredienser:
- 1 løk i skiver
- 1/2 søt paprika i terninger
- 1 aubergine i skiver
- 1/2 squash
- 5 hvitløkfedd, hakket
- 1 rød chili, hakket
- 2 ss tomatpuré
- 2 bokser italienske cherrytomater
- 1/2 ts spisskummin
- 1 ts chilipulver, extra hot
- 1 ts kajennepepper
- 1 ts sukker
- 1 pakke kidneybønner, Go Green
- 1 pakke store, hvite bønner, Go green
- 1 pakke svarte bønner, Go Green
- 3 vårløk i tynne skiver
- 10 cherrytomater
- 1 lime
- 1 neve bladpersille, hakket
- salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Start med å skære auberginen i skiver og legg skivene utover et kjøkkenpapir
- Dryss på salt for å trekke ut væske og bitterhet
- La dem stå i ca 30 minutter
- Tørk deretter av skivene og surr dem i olje/ smør i en stekepanne eller gryte til de er myke
- Legg dem til side mens du lager resten av gryten
- Skjær opp alle grønnsakene
- Fres løk, hvitløk, chili og paprika i olje til løken er blank og myk
- Tilsett de andre grønnsakene, bortsett fra aubergine, og la det surre med noen minutter
- Tilsett tomatpuré og la det surre med et par minutter
- Tilsett de to tomatboksene
- Tilsett krydder og la det hele putre 15-20 minutter
- Skyll bønnene i vann og ha dem i grønnsaksblandingen
- La dem surre med i 5 minutter
- Tilsett aubergine, vårløk og cherrytomater i båter
- Smak til med limesaft og krydder
Dryss hakket persille over og servér retten med en rømmedressing