Chilimarmelade

IMG 2821

De fleste har vel spist chilimarmelade ved siden av ost, det smaker virkelig kjempegodt. Selvsagt får man kjøpt chilimarmelade i de fleste butikker, men jeg synes det er gøy å lage det meste selv og jeg synes også det smaker bedre.

Marmeladen er ganske spicy, i alle fall for mine smaksløker, så det skal ikke så mye til. Men en liten dråpe på osten er helt perfekt.

 

Ingredienser:

  • 100 g ferdigrenset rød chili
  • 100 g ferdigrenset rød, søt paprika
  • saften av 2 appelsiner, ca 2 dl
  • 1,5 dl eplecidereddik (5%)
  • 350 g syltesukker (eller vanlig sukker + pektin)

 

Fremgangsmåte:

  • Rens chili og paprika og skjær dem i terninger
  • Kjør først chilien noen sekunder i en kjøkkenmaskin med kniver
  • Tilsett paprikaen og kjør til chili og paprika er jevnt hakket, men ikke finmost
  • Press saften ut av appelsinene og ha saften i en kjele sammen med de andre ingrediensene
  • Gi blandingen et oppkok og la det småkoke 20-30 minutter
  • Smak til om det trengs mer sukker
  • La blandingen avkjøles 30-40 minutter til marmeladen begynner å tykne
  • Hell den deretter over på rene glass, sett på lokk og avkjøles helt
  • Oppbevar chilimarmeladen kjølig

IMG 2824

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.