De fleste har vel spist chilimarmelade ved siden av ost, det smaker virkelig kjempegodt. Selvsagt får man kjøpt chilimarmelade i de fleste butikker, men jeg synes det er gøy å lage det meste selv og jeg synes også det smaker bedre.
Marmeladen er ganske spicy, i alle fall for mine smaksløker, så det skal ikke så mye til. Men en liten dråpe på osten er helt perfekt.
Ingredienser:
- 100 g ferdigrenset rød chili
- 100 g ferdigrenset rød, søt paprika
- saften av 2 appelsiner, ca 2 dl
- 1,5 dl eplecidereddik (5%)
- 350 g syltesukker (eller vanlig sukker + pektin)
Fremgangsmåte:
- Rens chili og paprika og skjær dem i terninger
- Kjør først chilien noen sekunder i en kjøkkenmaskin med kniver
- Tilsett paprikaen og kjør til chili og paprika er jevnt hakket, men ikke finmost
- Press saften ut av appelsinene og ha saften i en kjele sammen med de andre ingrediensene
- Gi blandingen et oppkok og la det småkoke 20-30 minutter
- Smak til om det trengs mer sukker
- La blandingen avkjøles 30-40 minutter til marmeladen begynner å tykne
- Hell den deretter over på rene glass, sett på lokk og avkjøles helt
- Oppbevar chilimarmeladen kjølig