Julematrester med asiatisk touch

IMG 2888

De fleste sitter vel igjen med en del rester av julematen. Det kan være rester av ribbe, pølser, pålegg, pinnekjøtt, kalkun etc så det gjelder å finne en måte å bruke dette på. Jeg fikk tipset av Wenche på God Morgen Norge, men jeg har laget min egen vri på dette. Det er jo bare å ta det man har og tilsette diverse krydder og sauser for å få litt asiatisk smak på den norske julematen.

Varm stekepannen og tilsett honning, 1 løk i skiver, finhakket hvitløk, chili, revet ingefær, soyasauce, sweet chilisauce og det du ellers måtte ha i kjøleskapet. Tilsett gjerne urter, for eksempel koriander for å få enda mer asiatisk smak.

Ha renskårne ribberester, eller andre julematrester,  i pannen sammen med sausen

IMG 2890

Server retten i lefser og ha gjerne rømme og salat på før du tilsetter kjøttet, rull sammen og servér.

IMG 2889

IMG 2891

IMG 2892

Du kan også servere dette med nudler eller ris.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *