Flowersprout eller rosettkål er en forholdsvis ny grønnsak. Den er en krysning mellom rosenkål og grønnkål som det har tatt 15 år å utvikle. Den ble utviklet i England, men kom hit til landet i fjor. På Vang gård på Toten prøvedyrket de den i fjor og nå satser de videre på denne grønnsaken.
Jeg har selvsagt prøvd den og har falt totalt. Jeg elsker den rett og slett og bruker den som tilbehør til det meste, men har også prøvd den som selvstendig rett.
Forretten jeg presenterer her fant jeg i Mat fra Norge nr 9/2015, men har endret den en del.
Ingredienser:
- 1 pakke flowersprout
- 1 ss smør
- 1 smilende egg (6-8 minutter)
- 8 røde cherrytomater
- 1 ss sesamfrø
- 2 vårløk
- olivenolje
- balsamicoeddik
Fremgangsmåte:
- Skyll og tørk kålen og del den i to
- Fres den i smør i en varm panne 2-3 minutter
- Legg den til dide
- Del cherrytoatene og fres dem i pannen i ca 1 minutt
- fres sesamfrøene til de er gyldne
- Skjær vårløken i tynne skiver
- Skrell og del egget i båter
- Dandér alt i porsjonsskåler
- Hell over litt olivenolje og balsamicoeddik
- Dryss sesamfrø på toppen