Denne kompotten har jeg nesten blitt avhengig av. Jeg bruker den som tilbehør til mye forskjellig, for eksempel til andebryst, ribbe, gryteretter med mer. Den smaker helt nydelig synes jeg. Som regel serverer jeg den i et glass eller skål ved siden av tallerkenen så man bare kan legge det over på tallerkenen selv.
Første gangen jeg ble oppmerksom på denne kompotten var hos Wenche i God Morgen Norge, men jeg har endret den litt og laget min egen versjon.
Ingredienser
- 1 stor rødløk
- 2-3 syrlige epler
- 1 ss brunt sukker
- 2 ss smør
- 4 ss eplemost
- salt og pepper
- frisk timian
Fremgangsmåte:
- Ha smør i kjelen og varm opp på middels varme (må ikke bli brunt)
- Skjær rødløken i skiver og ha over i kjelen
- La rødløken surre til den blir myk og blank
- Skrell eplene og fjern kjernehusene
- Del eplene i terninger og ha over i kjelen
- Tilsett de andre ingrediensene og la det hele surre ca 10 minutter til eplemosten er kokt inn
- Smak til med salt og pepper