Brosme er en nydelig fisk som jeg gjerne skulle brukt mer, men det er ikke så ofte jeg ser den i fiskedisken. Den ligner litt på torsk, eller en blanding av torsk og breiflabb egentlig. Jeg synes også den har litt smak av skalldyr.
Denne gangen bakte jeg den i ovnen på en seng av forskjellige grønnsaker, svarte oliven og kapers. Jeg har litt «dilla» på ovnsbakte grønnsaker for tiden og bruker det flere ganger i uken. Grønnsakene smaker jo helt nydelig nå.
Nå handler jeg ofte grønnsaker hos Bondens marked, men jeg vil også berømme Meny som stadig blir bedre på økologiske og kortreiste grønnsaker. Flott, Meny 🙂
Ingredienser:
- 800 gram brosme
- salt og sitronpepper
- grønn pesto
- saft av 1/2 sitron
- olivenolje
Grønnsaker
- Her kan du ta det du ønsker, men jeg brukte disse grønnsakene:
- 2 gulbeter
- 4 regnbuegulrøtter (1 av hver farge)
- 6 delikatesseløk
- 1/2 rød paprika
- 6 -7 morenepoteter (du kan jo bruke de potetene du ønsker)
- 5 cherrytomater
- 1 neve svarte oliven uten stein
- 1 ss kapers
Fremgangsmåte:
- Tørk brosmefiléten og rens den for alle bein
- Del den i passe serveringsstykker
- Krydre med salt og sitronpepper
- Fordel hjemmelaget eller kjøpt pesto over hver brosmefilét
- Sett i kjøleskapet til de skal brukes
Grønnsakene:
- Ha olivenolje i en ildfast form
- Del alle grønnsakene, bortsett fra tomatene, i biter og legg i formen
- Krydre med salt og pepper og andre krydder om du ønsker (deilig med timian)
- Hell litt god olivenolje over
- Sett i ovnen og bak grønnsakene i ca 25 minutter
- Ta formen ut av ovnen og tilsett oliven og kapers
- Rør rundt et par ganger
- Legg fisken over grønnsakene
- Fordel tomatene rundt fisken
- Sett i ovnen 12-15 minutter
- OBS! Brosme trenger litt lenger tid enn torsk
Bon Apetit!