Bulgarske kirsebær på Kulinarisk Akademi

cherryland_OSLO_NOR.jpg

For en tid siden var jeg så heldig å bli invitert på et event på Kulinarisk Akademi hvor temaet var bulgarske kirsebær (moreller) Jeg takket ja til invitasjonen og tok med en matinteressert venninne for å lære litt om temaet og spise god mat.

Dette var en produktpresentasjon og det var Den bulgarske nasjonale hagebruksforening med støtte fra EU som inviterte. Vi skulle bli kjent med et nytt produkt på det norske markedet, frosne kirsebær fra Bulgaria.

Det ble servert cherryjuice som velkomstdrink, den smakte helt OK

IMG 9804

IMG 9803

Programmet var bra, vi skulle bli kjent med ulike måter å bruke kirsebær i matlagingen på.  Det var Kristine Ilstad som står bak bloggen Det søte liv, som skulle vise oss kaker og desserter og Christopher Sjuve, matansvarlig for klikk.no,  som skulle vise oss andre bruksområder.

I tillegg fikk vi servert en nydelig 3-retters lunch tilberedt av kokkene på Kulinarisk Akademi.

IMG 9823

 

Forrett nydelige kamskjell i en saus som smakte helt nydelig. Vi fikk ikke presentert menyen, men jeg antar sausen var kokt på skalldyrkraft og fløte med basilikumolje

IMG 2606

 

Hovedrett var nydelig torsk med potetmos og grønnkål. Sausen /kraften var kokt  på kyllingkraft og tilsatt rødløk og portobellosopp.

IMG 2618

 

Men før denne deilige lunchen skulle Kristine og Christopher  gjennomføre 1. del av kokkeshowet

IMG 9806

IMG 9808

IMG 9814

 

Christine skulle lage 3 forskjellige kaker; brownies med moreller, Clafoutis og en smuldrepai med moreller. Alle tre smakte (selvsagt) fabelaktig, men jeg foretrakk kirsebærbrownien. Håper denne oppskriften vil bli lagt ut på Det søte liv.

IMG 9811

IMG 9812

Clafoutis

IMG 9820

IMG 9821

 

Christopher laget drinken negroni hvor han brukte kirsebær (cherries), derav navnet Chegroni samt et par andre drinker og litt tilbehør man kan servere til champagne og lignende.

IMG 2625

 

Værsågod, chegronien er servert:

IMG 2612

 

Kirsebær med bacon:

IMG 2608

IMG 2607

 

Vi fikk også servert små lekkerheter som var laget av KA

IMG 2620

IMG 2624

Vi fikk flere typer, jeg tror den øverste er reinsdyr og den nederste er glasert lammebrissel, det smakte i alle fall helt fantastisk.

Vi hadde også foredrag av representanter for Den nasjonale bulgarske hagebruksforening,  Chairman of BNHU Slavi Trifonov og hans kollega.

IMG 9826

 

Etter foredraget fulgte del 2 av kokkeshowet. Her fikk vi servert smootie som selvsagt inneholdt kirsebær, kirsebær med blåmuggost og annen kremost

IMG 2628

 

samt andebryst med kirsebærsaus.

IMG 2626

 

I tillegg fikk vi smake på kakene Kristine hadde bakt

IMG 2631

 

Men vi fikk også dessert som bestod av Creme Brulee-is, kirsebærkompott og eggelikør. Helt nydelig 🙂 Isen er fra Diplomis og kan kjøpes hvor som helst.

IMG 2632

IMG 9816

 

Det var interessant å høre at det forhåpentligvis snart vil bli mulig å kjøpe frosne kirsebær i butikkene for smaken var virkelig bra, mye bedre enn hermetiske.Jeg vet jo fra før at de har mange bruksområder og har laget andebryst med kirsebær mange ganger. Kristines brownies var av en annen verden så de kommer jeg garantert til å bake hvis jeg får tak i frosne kirsebær etterhvert.

Et meget bra event og vi gikk i alle fall ikke sultne derfra 🙂

[wzslider autoplay=”true”]

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *