For en tid siden var jeg så heldig å bli invitert på et event på Kulinarisk Akademi hvor temaet var bulgarske kirsebær (moreller) Jeg takket ja til invitasjonen og tok med en matinteressert venninne for å lære litt om temaet og spise god mat.
Dette var en produktpresentasjon og det var Den bulgarske nasjonale hagebruksforening med støtte fra EU som inviterte. Vi skulle bli kjent med et nytt produkt på det norske markedet, frosne kirsebær fra Bulgaria.
Det ble servert cherryjuice som velkomstdrink, den smakte helt OK
Programmet var bra, vi skulle bli kjent med ulike måter å bruke kirsebær i matlagingen på. Det var Kristine Ilstad som står bak bloggen Det søte liv, som skulle vise oss kaker og desserter og Christopher Sjuve, matansvarlig for klikk.no, som skulle vise oss andre bruksområder.
I tillegg fikk vi servert en nydelig 3-retters lunch tilberedt av kokkene på Kulinarisk Akademi.
Forrett nydelige kamskjell i en saus som smakte helt nydelig. Vi fikk ikke presentert menyen, men jeg antar sausen var kokt på skalldyrkraft og fløte med basilikumolje
Hovedrett var nydelig torsk med potetmos og grønnkål. Sausen /kraften var kokt på kyllingkraft og tilsatt rødløk og portobellosopp.
Men før denne deilige lunchen skulle Kristine og Christopher gjennomføre 1. del av kokkeshowet
Christine skulle lage 3 forskjellige kaker; brownies med moreller, Clafoutis og en smuldrepai med moreller. Alle tre smakte (selvsagt) fabelaktig, men jeg foretrakk kirsebærbrownien. Håper denne oppskriften vil bli lagt ut på Det søte liv.
Clafoutis
Christopher laget drinken negroni hvor han brukte kirsebær (cherries), derav navnet Chegroni samt et par andre drinker og litt tilbehør man kan servere til champagne og lignende.
Værsågod, chegronien er servert:
Kirsebær med bacon:
Vi fikk også servert små lekkerheter som var laget av KA
Vi fikk flere typer, jeg tror den øverste er reinsdyr og den nederste er glasert lammebrissel, det smakte i alle fall helt fantastisk.
Vi hadde også foredrag av representanter for Den nasjonale bulgarske hagebruksforening, Chairman of BNHU Slavi Trifonov og hans kollega.
Etter foredraget fulgte del 2 av kokkeshowet. Her fikk vi servert smootie som selvsagt inneholdt kirsebær, kirsebær med blåmuggost og annen kremost
samt andebryst med kirsebærsaus.
I tillegg fikk vi smake på kakene Kristine hadde bakt
Men vi fikk også dessert som bestod av Creme Brulee-is, kirsebærkompott og eggelikør. Helt nydelig 🙂 Isen er fra Diplomis og kan kjøpes hvor som helst.
Det var interessant å høre at det forhåpentligvis snart vil bli mulig å kjøpe frosne kirsebær i butikkene for smaken var virkelig bra, mye bedre enn hermetiske.Jeg vet jo fra før at de har mange bruksområder og har laget andebryst med kirsebær mange ganger. Kristines brownies var av en annen verden så de kommer jeg garantert til å bake hvis jeg får tak i frosne kirsebær etterhvert.
Et meget bra event og vi gikk i alle fall ikke sultne derfra 🙂
[wzslider autoplay=”true”]