Dette er en litt original pizzautgave, men man kan vel egentlig bruke det meste på pizzabunnen. Jeg fikk idéen fra Lise Finckenhagen som hadde brukt konfitert kylling.
Det er selvsagt ikke nødvendig å konfitere anden for å bruke den på pizzaen, men om du har rester etter et slik måltid er det aldeles utmerket å bruke. Du kan også bruke rester av and eller kylling som ikke er konfitert.
Det finnes også flere utgaver av ferdig konfitert and i butikkhyller og i nettbutikker, både vacuumpakket og hermetisk. I denne oppskriften har jeg brukt hermetisk konfitert and som man får kjøpt på Matbazaren.
Matbazaren har forøvrig en rekke gourmetprodukter så jeg anbefaler absolutt et besøk på hjemmesiden deres.
Ingredienser:
Pizzabunn:
Dette gir 2 ganske store pizzaer med tynn bunn
- 2,5 dl lunkent vann
- 25 g gjær
- 2 ss olivenolje
- 1/2 ts salt
- 5-6 dl pizzamel (evt hvetemel hvis du ikke får tak i pizzamel)
- Rør gjæren ut i lunkent vann, bruker du tørrgjær kan du drysse den rett i melet
- Bland inn øvrige ingredienser
- Elt i kjøkkenmaskin 10-15 minutter til du har fått en smidig deig
- Dekk bollen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, 50-60 minutter
- Kjevle ut og legg på hvert sitt stekebrett (ha bakepapir på brettene)
- Legg på fyllet
- Flytt pizzaen over på den varme bakesteinen ved å dra i bakepapiret, fra den kalde platen til den varme steinen
- Stek ved 270 grader i ca 8 minutter
Pizzasaus:
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 ss tomatpure
- 2 sjalottløk eller 1 vanlig løk, finhakket
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1 rød chili, finhakket
- 1/4 ts sukker
- litt balsamicoeddik
- noen urter, finhakket
- salt
- nykvernet sort pepper
Bland sammen alle ingrediensene og la det putre litt i en gryte, før du setter det til side slik at sausen ikke er glovarm når du skal bruke den.
Topping
2 konfiterte andelår eller det antallet du ønsker
1/2 broccoli
4 -5 cherrytomater, delt i skiver
1/2 løk i skiver
Mozarellaost
Parmesanost
Revet ost
Pizzasaus
Friske urter
Fremgangsmåte:
Smør et lag med pizzasaus på bunnen
Fordel mozarella over
Riv deretter andelåret i stykker og fordel på pizzaen
Legg over broccoli i små buketter
Legg over løk og tomater
Dryss over revet ost, parmesanost og friske urter
Bruk av pizzastein:
- Sett steinen på midterste rille i kald ovn
- Hvis du setter steinen inn i varm ovn kan den sprekke og bli ødelagt
- Skru ovnen på max varme, 275-300 grader
- Bruk over- og undervarme, ikke varmluft
- Når pizzasteinen er varm legger du på pizzaen
- La pizzasteinen avkjøles i ovnen etter bruk