Enkel sushisalat

IMG 0868

Denne salaten er i grunnen akkurat det samme som sushi, men man slipper å rulle og forme de ulike bitene. Man legger i stedet de ulike ingrediensene på et fat eller en tallerken, noe som selvsagt er mye raskere og enklere. Og smaken er akkurat den samme som «vanlig» sushi.

Jeg lærte dette av Wenche Andersen i God Morgen Norge og synes det var het genialt. Det eneste som tar tid her er å lage sushirisen, men så oppdaget jeg at man faktisk kan få kjøpt ferdig tilberedt sushiris også. Den skal bare varmes 90 sekunder i microen og tilsettes litt riseddik og sukker, så har du verdens enkleste sushimåltid klart. Du kan selvsagt kutte ut risen også, men den hører liksom med i et sushimåltid synes jeg.

 

Ingredienser:

  • Ca 500 gram laksefilét, helst salma el.l.
  • 2 avocado
  • 1/2 slangeagurk
  • 3-4 cherrytomater
  • 2 vårløk
  • 1 neve frisk koriander
  • Sesamfrø

 

Dressing:

  • 5 ss japansk soyasaus, kan også bruke «vanlig”
  • 1 ss fiskesaus
  • 2 ss søt riseddik
  • 1 ts wasabipaste
  • finrevet skall og saft av 1 lime

 

Sushiris:

  • Lag risen etter anvisning på pakken eller kjøp ferdig slik du ser på bildet

IMG 0873

 

Fremgangsmåte:

  • Om du skal lage risen selv så må du starte med den siden den tar litt tid.
  • Deretter skjær laksen i tynne skiver
  • Rens og del avocado i skiver, agurk i strimler og tomater i båter
  • Finsnitt vårløken og hakk korianderen
  • Bland sammen ingredienser til dressingen og bland godt
  • Fordel litt av dressingen over salaten og servér resten ved siden av i en liten skål

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *