Folk og fe – en kulinarisk perle på Bakklandet

IMG 0742

Når vi er på vårt årlige besøk i Trondheim prøver vi alltid ut de beste restaurantene byen kan by på. Vi har hatt flotte matopplevelser her, for Trondheim er en by som virkelig har mange gode restauranter.  Credo, Ågot Lian, To rom og kjøkken,Emiles – et spisested er noen av stedene vi har spist svært godt. Jeg sjekker alltid Tripadvisor før vi reiser for å se om det har vært noen endringer i toppen, og det var det denne gangen.

På toppen troner nå Folk og Fe i Bakklandet 6, med slagordet «Ekte matglede med lokal forankring». Denne lille restauranten åpnet i februar 2014 og har virkelig fått det til. Konseptet deres er å spre matglede gjennom å tilberede tradisjonelle retter på en ny og spennende måte. De ønsker å ta folk tilbake til røttene, dyrke det lokale og ta ibruk hele dyret.

Lokalet er lite, intimt og hjemmekoselig. På veggen henger en tavle med dagens meny, det finnes ingen annen.  Det hele er basert på at man velger antall retter etter hvor sulten man er.

Fra hjemmesiden:

Veldig Sulten, 7 retter 750,-

Litt mer sulten, 5 retter 595,-

Sulten, 3 retter 465,-

Småsulten, Ost og spekefjøl, utvalg av lokal ost og spekemat 179,- / Spekefjøl 149,-

Man kan også velge enkeltretter fra dagens meny slik vi gjorde.

Som første rett valgte jeg kamskjell og uer.

IMG 0714

Dette tror jeg er den beste kamskjellkomposisjonen jeg har smakt. Hvordan klarer noen å få mat til å smake sånn? Denne retten bestod av

Røkt uer, marinert i agurkjuice. Agurkpuré og råmarinert agurk. Brunet kaskjell, asparges fra Frosta og salaturt.

Jørn spiste tartar av Røroskalv med jordskokkchips, revet pepperrot, speket eggeplomme og surblad

IMG 0716

Han påstod at dette var den beste tartaren han noensinne hadde spist.

Som hovedrett gikk jeg for fisk slik jeg stort sett alltid gjør, og jeg angret ikke et sekund.  Fiskeretten bestod av pannestekt lysing bakte beter, grillet savoykål, smørdampet nykål, hodekål og grønnkål med potetpuré og eplesmørsaus som tilbehør.

IMG 0718

Denne retten smakte utrolig mye bedre enn man kan få inntrykk av på bildet 🙂

Jørn gikk for dielam fra Vingelen utenfor Trondheim. Denne retten var et eksempel på at de tar ibruk hele dyret. Den bestod av confitert bog, grillet lår, blomkålpuré, stekt blomkål, grillet vårløk og ramsløk, stekte nypoteter og lammesky.

Han skrøt av retten og synes den smakte helt nydelig, spesielt den confiterte bogen

IMG 0722

Det var bare Jørn som orket dessert, men jeg fikk smake litt i alle fall. Den bestod av rabarbra i forskjellige utgaver, karamellisert rabarbra, rabarbrakrem, norske jordbær og et marengslokk på toppen. Den var helt nydelig rett og slett.

IMG 0723

Før måltidet fikk vi servert hjemmelaget brød, knekkebrød og flatbrød sammen med rørossmør. Knekkebrødet var spesielt godt og jeg fikk faktisk oppskriften så nå skal jeg lage det hjemme også.

Servicen var strålende, vi fikk god informasjon om maten og alt vi ellers spurte om. Innehaveren Annkatrin Sæterøy var både koselig og kunnskapsrik.

IMG 0727

Regningen på ca 1800 NOK var det heller ingenting å utsette på, vi hadde spist nydelig mat og drukket kjempegod vin 🙂

IMG 0743

Om du skal til Trondheim så ikke nøl, bestill bord på Folk og Fe. Du kan ikke bare stikke innom, lokalet er så lite og fylles fort opp, så bestill enten via hjemmesiden deres eller ring 975 18 180. Du vil ikke angre 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *