Konsert med Andrea Bocelli i Wroclaw

IMG 9456

Helt tilfeldig fant vi ut at Andrea Bocelli skulle ha konsert i Wroclaw i Polen og like tilfeldig fant vi ut at Ryanair har en direkte rute til denne byen fra Rygge.

Vi hadde knapt hørt om Wroclaw tidligere så det var ikke noe spesielt spennende for oss å reise dit, det var kun for konsertens skyld. Vi reiste torsdag og hjem igjen lørdag, men hadde vi visst hvor fin byen var hadde vi blitt i alle fall en dag lenger. Siden det tar ca 1,5 timer med fly fra Rygge er det ikke umulig at vi reiser dit flere ganger. Du kan lese et eget innlegg om Wroclaw her.

Men altså reiste vi dit på grunn av konserten med Bocelli. Vi har vært på 3 konserter med ham tidligere, og på en av dem var jeg dessuten så heldig at jeg var med i koret.

Konsertene hans representerer sjelden noe nytt, det består av de vakreste operaperlene som finnes og en del andre kjente melodier. Flott og vakkert er det hver eneste gang og gjestene han har med bidrar også til å løfte konsertene.

Konserten denne gangen fant sted på Stadion Miejski et stykke utenfor sentrum. Stadion åpnet i 2011 og er moderne og flott med plass til ca 45 000 tilskuere. Vi hadde kjøpt de beste billettene, orkesterplass rett foran scenen, rad 7.  Man kan kjøpe billetter via hjemmesiden hans eller f.eks. på Viagogo som vi gjorde, det fungerer veldig bra. Billettene blir levert på døren din hjemme ca en uke før konserten.

IMG 9455

IMG 0656

IMG 0658

Wroclaw er europeisk kulturby i 2016 og dette var grunnen til at Bocelli opptrådte her. Før han kom på scenen var det MANGE andre artister som hadde forskjellige kunstneriske innslag. De fleste innslagene hadde svært høy kvalitet og jeg kunne godt ha tenkt meg å høre konserten som en selvstendig konsert og ikke som ca 2 timers «oppvarming» for hovedartisten. Det var ham vi hadde kommet for å høre, og det ble litt meningsløst med alt dette andre som vi ikke visste noe om. Klokken var nærmere 2300 før det var tid for sjefen sjøl, og jeg synes dette var veeeeldig sent. Da hadde vi også fått med oss et kraftig regnskyll.

IMG 0675

Som vanlig hadde han publikum med seg fra første tone, han har den evnen. Ikke sier han så mye, ikke beveger han seg så mye, det er bare stemmen som trollbinder. Han er selvsagt ikke verdens største operasanger, men han har en sødme og varme i stemmen som trollbinder meg i alle fall.

Gjestene hans var som vanlig førsteklasses, sopranen Paola Sanguinetti  har spilt på de største scenene i verden og også hatt hovedrollen i en rekke store operaer. I 1994 startet samarbeidet med Andrea Bocelli og de har samarbeidet tett etter dette, blant annet i Israel, Kina, USA, kort sagt over hele verden. I 2011 opptrådte hun også sammen med Bocelli på Teatro del Silencio i Lajatico hvor også vi var i fjor sommer.

Det var ikke vanskelig å se og høre at disse to stjernene var godt samkjørt og gode venner, de utfylte hverandre perfekt.

IMG 9460

Et nytt bekjentskap for oss var gitarduoen Carisma. Sånn som disse kunne spille, snakk om å «spille fletta av» folk, det gjorde virkelig disse to.

Duoen består av Magdalena Kaltcheva og Carlo Corrieri som mixer sin ekstraordinære gitarteknikk med moderne og innovativ musikk.

De har opptrådt sammen med Andrea Bocelli over hele verden i flere år nå og neste gang blir i Praha 28. november hvis du har lyst til å være til stede.

Carisma

 

Le Divas var et utrolig flott nytt «bekjentskap». De består av 4 unge italienske sopraner som alle har store karrierer, både hver for seg og sammen. De startet å samarbeide med Andrea Bocelli i 2008 og har etter det hatt mange store opptredener rundt i hele verden.

IMG 9471

IMG 9464

IMG 9463
Repertoaret denne gangen spant fra La donne e Mobile og andre kjente arier til Moon River og La vie en Rose. Et overstadig publikum ville ikke gi slipp på artistene og ekstranumrene kom som perler på en snor og ville ingen ende ta. Viverere, Time to say good bye og andre kjente og kjære melodier som vi har hørt så mange ganger.

Dirigent var italienske Marcello Rota, verdenskjent dirigent som har gjestet verdens største orkestre.

Orkester: NFM symphony orchestra er hjemmehørene i Wroclaw og er et av landets mest kjente og beste orkestre.

Kor: NFM Choir

IMG 0671

Det var en flott opplevelse å få være tilstede på konserten, så ikke nøl hvis du har lyst til å oppleve Andrea Bocelli live, du får full valuta og vel så det 🙂

IMG 9466

IMG 9457

Konsertutdrag:

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *