Pannestekt steinbit med asparges og enkel hummersaus

 

IMG 0694

Den siste måneden har jeg brukt mye asparges, både som tilbehør og som selvstendige retter. Det er jo nå aspargesen er best så da må det utnyttes. Man får man jo kjøpt asparges hele året så da kan man selvsagt bruke det når som helst, men det er nå den smaker best.

Denne gangen har jeg benyttet det som tilbehør til steinbit. Jeg synes at steinbit innimellom kan ha en liten bismak, spesielt hvis den har vært frosset, men denne var rett og slett perfekt. Den var selvsagt  kjøpt hos guttene på Jeløy fisk og vilt, de har alltid nydelige varer.

HummerDenne retten er utrolig enkel å lage, jeg har nemlig «juksa litt». I stedet for å lage hummersaus fra grunnen av har jeg brukt en boks ferdig suppe/ saus.

Denne suppen er såpass fyldig at den fint kan brukes som saus, ellers kan du selvsagt tykne den med litt maizenna

Den smaker helt utmerket i denne sammenhengen, dessuten tar det jo 1/4 del av tiden.

Hummersuppe får du både på boks og frossen

 

 

Ingredienser:

  • 800 gram steinbit
  • 1 boks hummersuppe eller 1 pakke frossen
  • 1 bunt asparges
  • Nye poteter
  • salt og pepper
  • litt hvetemel
  • olivenolje
  • smør

 

Fremgangsmåte

  • Salte og pepre steinbiten
  • Lag sausen etter anvisning på pakningen
  • Sett ovnen på 200 grader
  • Vask og skrubb potetene og del dem i skiver
  • Hell litt olivenolje i et ildfast fat og fordel potetene i fatet
  • Stek potetene ca 25-30 minutter til de er myke
  • Krydre steinbiten med salt og sitronpepper og vend stykkene i hvetemel
  • Ha olivenolje og smør i pannen og la det bli varmt
  • Legg i steinbiten og stek ved middels/ høy varme til den har en sprø skorpe, ca 5 minutter
  • Knekk av den nederste delen av aspargesen
  • Kok på vanlig måte ca 5 minutter
  • Hell litt saus på hver tallerken og fordel potetskiver og fisk over
  • Legg til slutt på aspargesen

IMG 0697

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *