Pizza med asparges, poteter og auberginekrem

IMG 1559

Det virker kanskje litt uvanlig med poteter i pizza, men i «pizzahovedstaden» Napoli er dette faktisk en klassiker 🙂 Sammen med urter og/ eller grønnsaker smaker det kjempegodt.

Jeg har valgt å bruke asparges, det var en fulltreffer så det kan jeg absolutt anbefale.

Auberginekrem  får du kjøpt fersk i innvandrerbutikker eller hermetisk hos Olivers & Co eller i velassorterte kolonialbutikker. Om du ikke får tak i det kan du bruke creme fraishe eller kremost

Du kan også gjerne tilsette oliven, ansjos, bacon eller skinke hvis du foretrekker det, men i Napoli er det vegetarutgaven som brukes mest.

Jeg har brukt pizzastein i oppskriften, men du kan selvsagt bruke stekeplate også, eller grille den.

 

Ingredienser:

Pizzabunn:

Dette gir 2 ganske store pizzaer med tynn bunn

  • 2,5 dl lunkent vann
  • 25 g gjær
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 ts salt
  • 5-6 dl pizzamel (evt hvetemel hvis du ikke får tak i pizzamel)
  • Rør gjæren ut i lunkent vann, bruker du tørrgjær kan du drysse den rett i melet
  • Bland inn øvrige ingredienser
  • Elt i kjøkkenmaskin 10-15 minutter til du har fått en smidig deig
  • Dekk bollen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, 50-60 minutter
  • Kjevle ut og legg på hvert sitt stekebrett (ha bakepapir på brettene)
  • Legg på fyllet
  • Flytt pizzaen over på den varme bakesteinen  ved å dra i bakepapiret, fra den kalde platen til den varme steinen
  • Stek ved 270 grader i ca 8 minutter

 

Topping:

  • Rå poteter i tynne skiver (bruk gjerne ostehøvel)
  • 8-10 grønne asparges, delt på langs
  • auberginekrem, creme fraiche eller kremost
  • Mozarellaost
  • Div urter som f.eks. timian, rosmarin, gressløk og oregano
  • 1/4 rød paprika
  • God olivenolje
  • Parmesanost og litt mer mozarella
  • evt litt skinke el.l.

 

Fremgangsmåte:

  • Smør et lag med auberginekrem på pizzabunnen
  • Legg tynne skiver av rå poteter oppå
IMG 0568
  • Fordel mozarella over potetskivene
  • Legg deretter asparges over
IMG 0569
  • Legg over paprikaen
  • Legg evt på skinke el.l.
IMG 0570
  • Dryss urter over
  • Fordel parmesan og litt revet ost over
IMG 0572

 

Bruk av pizzastein:

  • Sett steinen på midterste rille i kald ovn
  • Hvis du setter steinen inn i varm ovn kan den sprekke og bli ødelagt
  • Skru ovnen på max varme, 275-300 grader
  • Bruk over- og undervarme, ikke varmluft
  • Når pizzasteinen er varm legger du på pizzaen
  • La pizzasteinen avkjøles i ovnen etter bruk

Denne pizzaen er virkelig en favoritt!

IMG 0579

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments on “Pizza med asparges, poteter og auberginekrem”

  1. Men det står jo i teksten, Kirsten. Jeg har skrevet at man bl.a kan kjøpe det i løs vekt i innvandrerbutikker eller hermetisk hos Olivers & Co eller velassorterte matbutikker

  2. Denne var kjempegod. Jeg vurderte å lage aubergine-krem når jeg ikke fikk tak i det her i Ski, men valgte creme fraiche. Den lager jeg garantert igjen.

Leave a Reply to kirsten Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *