Når jeg er hjemme alene tyr jeg ofte til mat som går raskt å lage, det gjorde jeg i går også. Jeg laget en enkel pastarett med kyllingkjøttboller og litt grønnsaker. Jeg lager alltid store porsjoner av disse kyllingkjøttbollene slik at jeg kan porsjonere dem i fryseren. Jeg bruker dem til mye forskjellig, bl.a. pizza, supper og salater. Oppskriften finner du HER. og også nederst i innlegget.
Ingredienser:
- 1 boks italienske tomater
- 1 stor bifftomat
- 1 liten broccoli
- 1 løk i tynne skiver
- 1/2 søt paprika
- 12-14 svarte oliven uten sten
- 1 neve kapers
- 1 buljongerning
- Bladpersille
- 1/2 chili
- Kyllingkjøttboller, så mange du vil
- Fullkornspaghetti
- Olivenolje
- Salt og pepper
Fremganksmåte:
- Ha litt olje i gryten
- Sjær løken i tynne skiver
- Surr løken i oljen noen minutter
- Del broccolien i små buketter og skjær paprikaen i biter og ha i gryten
- Surr noen minutter
- Tilsett de øvrige ingrediensene, men ikke persillen
- La dette surre i 10-15 minutter
- Kok imens spaghettien
- Smak til med salt og pepper
Kyllingkjøttboller, ca 40 stk:
- 800 gram ren kyllingkjøttdeig eller mer (dette er 2 pakker)
- 1 hvitløk
- 1 pakke pinjekjerner, ristet
- 1 dl parmesanost
- 2-3 never med bladpersille, finhakket
- 2 egg
- Salt og pepper
- 1 knivsodd cayennepepper
- noen stilker hakket rosmarin
- Evt annet krydder etter ønske
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 200 grader
- Ha pinjekjerner, parmesanost og urter i en foodprosessor
- Kjør til alt er finhakket
- Ha krydderblandingen sammen med kyllingkjøttdeigen
- Tilsett eggene og bland godt sammen
- Prøvestek en bolle i pannen for å se om du er fornøyd
- Form små boller med teskje og legg på et stekebrett
- Stek bollene ca 20 minutter til de får farge
- Avkjøl dem
- Legg i poser og oppbevares i fryseren til senere bruk
- Du kan selvfølgelig spise noen med det samme også