Disse kakene er en blanding av oppskrifter jeg har funnet på 3 ulike bakeblogger, så jeg satte dem sammen og lagde min egen 🙂
I og med at vi er en liten familie som spiser veldig lite kaker er det ikke alltid hensiktsmessig å bake store kaker og da er det greit med muffins/ cupcakes. Da kan man bare fryse ned det som ikke blir spist.
Jeg er ikke noen elsker av cupcaces, men disse smaker faktisk veldig godt. Disse vil jeg definitivt bake flere ganger, men med annen pynt selvsagt 🙂
Ingredienser ca 20 kaker:
- 70 gram kakaopulver
- 1,5 dl varmt vann
- 1 dl rapsolje for baking
- 2 dl hvetemel
- 70 gram maizenamel
- 300 gram sukker
- 2 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1/2 ts salt
- 5 egg
- 1ss vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte:
- Bland kakao og varmt vann og rør det glatt
- Tilsett alt det tørre og bland sammen
- Tilsett eggene, ett om gangen
- Tilsett til slutt vaniljeekstrakten
- Finn frem muffinsformer og fyll dem 1/2 eller 3/4 opp
- Stek i forvarmet ovn, ca 175 gram i 20 minutter
- Avkjøl
Lake til dynking:
- 1 dl champagne, proseco eller vann
- 75 gram sukker
Fremgangsmåte:
- Ha champagne og sukker i en liten kjele (eller proseco/vann)
- Kok opp og la det småkoke et par minutter
- Dynk de nystekte muffinsene med laken slik at den trekker godt inn i kakene
Fyll:
- Bruk en teskje og grav et lite hull på toppen av kakene
- Fyll hullet med en teskje rørte jordbær eller et godt syltetøy
Ostekrem
- 250 g usaltet smør
- 250 g kremost
- 1ts vaniljeekstrakt
- 650 g melis
- Konditorfarge i ønsket farge
Fremgangsmåte:
- Pisk mykt smør og kremost sammen (bruk kjøkkenmaskin)
- Tilsett vaniljeekstrakt og melis litt etter litt mens maskinen går
- Pisk ca 10-15 minutter til du får en fast og luftig ostekrem
- Farg ostekremen med den fargen du måtte ønske med konsentrert konditorfarge, f.eks. Wilton
Pynt:
- Sprøyt ostekremen i en topp oppå hver muffins
- Pynt med halve jordbær og blåbær og kanskje små kakeflagg