Saltbakte poteter er nesten obligatorisk på tapasbordet, men det er også utmerket følge til forskjellige kjøttretter. Man skulle tro at potetene blir ekstremt salte når de bakes i så mye salt, men det gjør de faktisk ikke, bare akkurat passe.
De smaker helt nydelig sammen med forskjellige diper, f.eks. aioli, tzatsiki, auberginekrem osv
Jeg anbefaler at du bruker de minste amadinepotetene eller små mandelpoteter når du skal saltbake. Vask og skrubb potetene, men ikke skrell dem.
Ingredienser:
- Små amadinepoteter (så mange du vil)
- Grovt havsalt i forhold til antall poteter (se bildet)
- Evt litt olivenolje
Fremgangsmåte:
- Hell grovt havsalt i bunnen av et ildfast fat
- Legg vaskede poteter oppi
- Vend på potetene så de får litt salt på alle kanter
- Bak midt i ovnen i 30-40 minutter til de er myke
- Vend på dem et par ganger underveis
- Børst av mesteparten av saltet før servering
Bon Apetitt