Grønnsakssuppe med chioggiabete, søtpotet og pasta

IMG 0278

Jeg er så glad i suppe at jeg MÅ spise det minst en gang i uken, gjerne flere. Når jeg lager suppe passer jeg på å lage så stor porsjon at jeg enten kan spise det til lunch eller middag en annen dag, eller fryse den ned. Men jeg liker godt å prøve nye supper, og det er ikke alltid så lett å være kreativ og finne på noe nytt.

Denne gangen så jeg hva som fantes i kjøleskapet, der er det alltid fullt av forskjellige grønnsaker, og så valgte jeg ut noen av dem og laget en suppe på det. Det er fritt valg om du vil at suppen skal være vegetarisk eller om du vil tilsette pølse, kylling el.l.

Suppen ble smakfull og god og hjemmebakt focaccia var godt følge.

 

Ingredienser:

  • 1 rødløk, hakket
  • 3 hvitløkfedd, hakket
  • 1 chioggiabete i små terninger
  • 2 gulrøtter i små terninger
  • 1/2 søtpotet i små terninger
  • 1 vårløk, hakket
  • 1 stilk stangselleri, hakket
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks knuste italienske tomater, Mutti el.l.
  • 7 dl kyllingfond eller buljong
  • 1/2 lime
  • salt og pepper
  • rosmarin
  • Pastaskruer

 

Fremgangsmåte:

  • Surr løk og hvitløk i olje
  • Tilsett resten av grønnsakene og la det surre sammen noen minutter
  • Tilsett tomatpuré
  • Tilsett tomatboksen og kyllingfond
  • Skvis over limesaft
  • La dette småkoke ca 20 minutter
  • Kok pastaskruene separat
  • Tilsett den ferdigkokte pastaen i suppen
  • La det småkoke sammen et par minutter
  • Pynt suppen med en kvast rosmarin el.l.
  • Servér
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *