Denne retten er en av mine favoritter, og den anbefaler jeg på det sterkeste.
Når dette skrives er det på slutten av skreisesongen dessverre, så da er det bare å glede seg til neste gang den er i sesong om ca 1 år. Men det går bra å bruke torskerygg i stedet.
Ingredienser til 4 personer:
- Ca 800 g skreiloin, evt torsk
- Spekeskinke til å pakke rundt skreistykkene
- Smør
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Ta frem spekeskinken ca 10 min før den skal brukes
- Del torsken i porsjonsstykker og krydre med pepper og litt salt
- Pakk fisken inn i spekeskinken
- Sett i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter til den flaker seg
Saus:
- 1/2 løk i tynne skiver
- 5 dl fiskekraft
- 1/2 dl ferskpresset sitronsaft
- 1 boks kremfløte
- 1 dl hvitvin
- 25 g smør i terninger
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Bland fiskekraft, hvitvin og sitronsaft i en kjele og kok opp
- Tilsett kremfløten
- La sausen koke videre slik at den reduseres til ca 1/4 , den skal bli ganske tykk i konsistensen
- Fres løken i panne med smør
- Legg dette over i sausen
- Pisk deretter inn romtemperert smør i terninger rett før servering
- Pass på at sausen ikke koker etter at du har tilsatt smøret
Smørdampet grønnkål:
- 300 gram eller 1 pakke ferdig vasket og kuttet grønnkål
- 2-3 dl vann
- 2 ss smør
- salt
- 10 cherrytomater delt i to
- revet skall av 1/2 sitron
- 1-2 ss ristede pinjekjerner
Fremgangsmåte:
- Ha vannet i stekepannen og kok opp
- Tilsett 1 ss smør, grønnkål og salt
- La dette koke et par minutter til grønnkålen faller sammen
- Hell av vannet som fortsatt er i pannen
- Tilsett 1 ny ss med smør
- Tilsett cherrytomater, sitronskall og pinjekjerner
- Krydre med salt og pepper
Serveres med potetmos eller det du måtte ønske
Anretning:
- Fordel saus på tallerkenen
- Legg på grønnkålen
- Legg deretter på fisken
- Potetmos på siden eller i en liten bolle ved siden av
Enjoy <3
Laget denne i dag med torskeloin, fantastisk rett til en deilig sommerdag 🙂
Så hyggelig da