Month: January 2018

Focaccia – grunnoppskrift

Focaccia – grunnoppskrift

Jeg er veldig glad i foccacia og som alt annet er den hjemmebakte aller best. Dette er en grunnoppskrift som kan tilpasses etter smak og behag og bruksområde. Her har jeg kun brukt havsalt og rosmarin som topping, mens jeg andre ganger bruker for eksempel […]

Ceviche med laks og torsk

Ceviche med laks og torsk

Jeg har laget ceviche mange ganger, og alle smaker godt. Men jeg må likevel utrope denne utgaven som den aller beste, min soleklare favoritt! Bare prøv 🙂 Om du ønsker å prøve noen av de andre finner du dem på bloggen, for eksempel ceviche med […]

Enkel Chili con Carne med sjokolade

Enkel Chili con Carne med sjokolade

Dette er en oppskrift jeg har fått av datteren min som igjen har fått den av sin PT. For det første er den mye raskere å lage enn den oppskriften jeg pleier å lage og som dere finner HER. Og i tillegg er den kjempegod også. […]

Sjokolademoussekake med kjeksbunn

Sjokolademoussekake med kjeksbunn

Dette er en nydelig og samtidig enkel kake som passer godt å servere i et selskap. Jeg fikk inspirasjon til å lage kake med sjokolademousse på bloggen til Ida Gran Jansen, men laget min egen oppskrift ved blant annet å lage en annen bunn og […]

Tomatisert fiskesuppe

Tomatisert fiskesuppe

Suppe får jeg aldri nok av og her får dere oppskrift på en enkel og god suppe med torsk. Dere kan bruke annen hvit fisk også. Suppen er tomatbasert og litt spicy, jeg har tilsatt 1 ts med chilipaste. Men om du ikke liker det […]

Skinke i bayerøl med sennepssaus og jordskokkgrateng

Skinke i bayerøl med sennepssaus og jordskokkgrateng

Dette er virkelig en nydelig rett selv om det kanskje ikke høres slik ut. For det første skyldes det skinken som var helt fantastisk bra og selvsagt kjøpt hos min lokale slakteforretning i Moss, Ertnes.  Ingen steder får jeg bedre kjøttvarer enn her, bortsett fra hos […]

Rakfiskmousse

Rakfiskmousse

Hos oss spiser vi mye rakfisk i desember måned.  Mannen min besøker hvert år rakfiskfestivalen på Fagernes og da smaker og handler han så det holder. Dette året synes jeg det var større forskjell på rakfisken enn det pleier å være, noen smakte skikkelig lagret […]