Rakfiskmousse

Fullsizeoutput 42a0

Hos oss spiser vi mye rakfisk i desember måned.  Mannen min besøker hvert år rakfiskfestivalen på Fagernes og da smaker og handler han så det holder. Dette året synes jeg det var større forskjell på rakfisken enn det pleier å være, noen smakte skikkelig lagret til min store glede. Men ikke alle er like glad i den skarpe smaken så det er selvsagt godt det også er milde varianter å få tak i.

IMG 3428

IMG 3429

Jeg pleier ofte å servere rakfiskmousse som forrett eller aperitif i selskap, og jeg har aldri opplevd at noen ikke liker det. Som tilbehør vanker det champagne, det er det eneste som duger 🙂

 Ingredienser:

  • 1 rakfiskfilét, ca 200-250 gram
  • 1/2 boks seterrømme (ikke lettrømme)
  • 1/2 rødløk
  • saft av 1/4 sitron
  • salt og pepper

 

Fremgangsmåte.

  • Hakk rakfisk og rødløk
  • Visp rømmen stiv
  • Bland rakfisk og løk i rømmen
  • Tilsett sitronsaft (smak til, må ikke bli for surt)
  • Litt salt og pepper

Fullsizeoutput 42a1

 

Til denne retten kan man også bruke varmrøkt laks eller ørret.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *