Hos oss spiser vi mye rakfisk i desember måned. Mannen min besøker hvert år rakfiskfestivalen på Fagernes og da smaker og handler han så det holder. Dette året synes jeg det var større forskjell på rakfisken enn det pleier å være, noen smakte skikkelig lagret til min store glede. Men ikke alle er like glad i den skarpe smaken så det er selvsagt godt det også er milde varianter å få tak i.
Jeg pleier ofte å servere rakfiskmousse som forrett eller aperitif i selskap, og jeg har aldri opplevd at noen ikke liker det. Som tilbehør vanker det champagne, det er det eneste som duger 🙂
Ingredienser:
- 1 rakfiskfilét, ca 200-250 gram
- 1/2 boks seterrømme (ikke lettrømme)
- 1/2 rødløk
- saft av 1/4 sitron
- salt og pepper
Fremgangsmåte.
- Hakk rakfisk og rødløk
- Visp rømmen stiv
- Bland rakfisk og løk i rømmen
- Tilsett sitronsaft (smak til, må ikke bli for surt)
- Litt salt og pepper
Til denne retten kan man også bruke varmrøkt laks eller ørret.