Tomatisert fiskesuppe

IMG 3430

Suppe får jeg aldri nok av og her får dere oppskrift på en enkel og god suppe med torsk. Dere kan bruke annen hvit fisk også. Suppen er tomatbasert og litt spicy, jeg har tilsatt 1 ts med chilipaste. Men om du ikke liker det spicy kan du bare utelate det.

Mannen min pleier alltid å koke kraft når vi har spist skalldyr og det setter selvsagt en ekstra god smak på suppen. Men suppen kan selvsagt lages uten egenprodusert kraft også, bruk fond eller evt buljongterninger. Men om du har skalldyr og ønsker å koke kraft kan du bruke metoden som er gjengitt til slutt i innlegget.. 

Suppen:

  • Ca 500 g torsk eller annen hvit fisk
  • 2 løk, grovhakket
  • 3 hvitløkfedd, hakket
  • 1/2 purre, hakket
  • 3 gulrøtter i små terninger + 2 gulrøtter, revet
  • 1/2 squash i små terninger
  • 1/2 fennikel i terninger
  • Ca 1 l fiskekraft (utblandet) eller fond
  • 1-2 bokser tomater
  • 2 ts chilipaste (kan utelates)
  • salt og pepper
  • Bladpersille

Fremgangsmåte suppe:

  • Ha olje i en gryte og tilsett grønnsakene (ikke revne gulrøtter)
  • La det surre noen minutter så det blir mykt og blankt
  • Tilsett evt 1 ts chilipaste og la det surre med
  • Tilsett fiskekraft og tomater og kok opp
  • Smak til med krydder
  • La suppen småkoke i 10 minutter
  • Tilsett de revne gulrøttene, bladpersillen og litt hakket purre
  • La det småkoke i 5 min
  • Smak til med krydder

IMG 3425

Koking av kraft:

Trinn 1:

  • 1 løk
  • 5 fedd hvitløk
  • 1/2 rød chili
  • 1 neve frisk koriander
  • Surr i olje til det er blankt
  • Tilsett 1 boks med Jacobs fiskekraft + litt vann eller vann og fiskebuljongterning , ca 3 dl
  • Tilsett tilsvarende mengde hvitvin
  • kok opp 

Trinn 2:

  • Ha skallene i en stor kjele og surr det i olje og smør en stund
  • Tilsett kraften og la det koke i ca 30 minutter
  • Ta ut skjellene og la kraften koke inn i ca 1-2 timer (den skal bli redusert til ca halvparten)
  • Sil kraften og la den stå til neste dag
  • Når dette er gjort avkjøler du kraften. Den kan fryses ned i porsjonspakninger og brukes ved senere anledninger

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *