Grønnsaks- og kyllingtacos med fetaost

IMG_8767

Disse tacoene kan serveres både som rene vegetartacos eller tilsettes kyllingkjøtt. De smaker nydelig uansett hvordan du ønsker å tilberede dem. En annen mulighet er selvsagt at du lager grønnsakene og kyllingen hver for seg og så er det opp til hver enkelt å blande etter eget ønske.

Jeg vil karakterisere disse tacoene som «voksentacos» siden de er ganske spicy, men det er selvsagt ingenting i veien for å kutte ut både chili og cayennepepper og få en mer barnevennlig utgave. Jeg synes imidlertid det er litt stas å ha en egen voksentaco også.

At taco ofte forbindes med fredagsmat til barna synes jeg er ufortjent, dette er like mye voksenmat og spises hele tiden i Mexico, selvsagt i en mye sterkere utgave. Tro meg, jeg har smakt dem.

Til min tacos har jeg laget den aller beste guachemolen jeg vet, tips til denne oppskriften har jeg funnet hos Enestaaende mat , men jeg har laget min egen variant. Tacolefsene har jeg ikke laget selv denne gangen, men brukt Buers myke tacolefser og synes de smakte helt utmerket, dog ikke som i Mexico.

 

Ingredienser:

  • 4-500 gram malt kyllingkjøtt eller kyllingbryst i terninger
  • 3 gulbeter i små terninger
  • 3 polkabeter i små terninger
  • 3 gulrøtter (brukte regnbuegulrøtter), i små terninger
  • 1/2 fennikel i små terninger
  • 1 stilk stangselleri i små terninger
  • 1/4 purre, hakket
  • 1 rød chili uten frø, hakket
  • 1/2 løk, hakket
  • 3-4 hvitløkfedd, hakket
  • 1 neve bladpersille, hakket
  • et andre urter
  • 1/2 ts cayennepepper
  • Salt og pepper
  • Olje til steking

 

Fremgangsmåte:

  • Surr alle grønnsakene i pannen til de begynner å mykne
IMG 8741
  • Tilsett kyllingen og la den surre med til den er gjennomstekt
  • Smak til med krydder/ urter
  • Serveres sammen med tacolefser, guachemole, Apetina fetaost, rømme,  og flere grønnsaker
  • Selvsagt kan man også benytte tacoskjell til denne retten

collage1

Verdens beste guachemole:

IMG 8748

  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 2-3 cherrytomater, finhakket
  • 1 avocado
  • Litt limesaft etter smak
  • ca 1/4 ts spisskummin
  • 1 liten neve frisk  bladpersille, hakket
  • salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Ha hvitløk, løk og tomater i en bolle
  • Del avocadoen i to, fjern steinen og grav ut kjøttet
  • Skvis litt limesaft over
  • Mos godt sammen med de andre grønnsakene, bruk gjerne en gaffel eller hendene
  • Rør inn spisskummin og persille
  • Smak til med salt og pepper

IMG_8780

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *